Construit pe o legatura bogata cu cinematografia: BMW Seria 7 este masina oficiala a Festivalului Les Films de Cannes a Bucarest

Construit pe o legatura bogata cu cinematografia: BMW Seria 7 este masina oficiala a Festivalului Les Films de Cannes a Bucarest
Les Films de Cannes a Bucarest aduce, intre 19 si 25 octombrie, la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu, peste 15 premiere de la Cannes 2012. BMW Group Romania s-a alaturat evenimentului anul acesta, noul BMW Seria 7 primind statutul de masina oficiala a festivalului.
Distribuie pe Facebook
Matteo Garrone, autor al filmelor "Gomorra" si "Reality", ambele distinse cu Marele Premiul al Juriului la Cannes, precum si regizorul palestinian Elia Suleiman, nominalizat de doua ori la Palme D'or, sunt doar doi dintre invitatii de onoare care se vor bucura de experienta unica oferita de noul BMW Seria 7.
Legatura intre festival si BMW are la baza o implicare foarte activa a marcii germane in proiecte cinematografice, unul din cele mai importante din acestea, "The Hire", marcandu-si debutul chiar la Festivalul de la Cannes.
Despre BMW si implicarea in cinematografie

BMW este de multa vreme un actor important in lumea filmului. A fascinat si a entuziasmat in productii block-buster si a devenit personaj pe pelicula, uneori jucand un rol cheie in desfasurarea unor naratiuni complexe.
BMW Z3, Seria 7 sau Z8 sunt singurele masini germane care s-au bucurat de statutul special de "Bond Car" (in "Golden Eye" (1995), "Tomorrow Never Dies" (1997) sau "The World is not enough" (1999)). Tot un BMW Seria 7 a dat viata seriei "Transporter" care il are in prim plan pe Jason Statham, in timp ce agentul Ethan Hunt se remarca folosind noul BMW i8 concept si este salvat in confruntarea finala de noul BMW Seria 1.
Marca germana a inspirat insa si regizori de prestigiu, asa cum este Roman Polanki pentru filmul "The Ghos Writer" (2010). Acolo BMW X5 si sistemele BMW ConnectedDrive joaca un rol deosebit de important in rezolvarea acestui thriller politic complex.
Unul dintre cele mai appreciate proiecte ale marcii este, cu siguranta, seria de scurtmetraje "The Hire", care a debutat in cadrul Festivalului de Film de la Cannes din 2001 si apoi a fost lansata pe DVD in 2003 in cadrul acealuiasi festival. Aceasta este o serie de opt scurtmetraje care au in comun sapte modele diferite BMW (BMW 740i, BMW 540i, BMW 330i Coupe, BMW Z3 Roadster, BMW M5, BMW X5 3.0i si BMW Z4 3.0i) si un singur sofer: Clive Owen. Autorii celor opt scurtmetraje sunt: John Frankenheimer, Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie, Alejandro Gonzalez Inarritu, John Woo, Joe Carnaham si Tony Scott. Proiectul impresioneaza si printr-o distributie valoroasa si deosebit de variata, cu nume precum Gary Oldman, Forest Whitaker, Mickey Rourke, Stellan Skarsgard,Madonna, Danny Trejo sau Adriana Lima.
BMW este prezent pe ecran, dar si alaturi de evenimentele dedicate cinematografiei. Unul dintre cele mai importante festivaluri de film europene este Festivalul International de Film de la Berlin, unde tot BMW Seria 7 poarta vedetele catre covorul rosu.
Lansarea internationala a "Kino der Kunst"

Deschiderea Les Films de Cannes a Bucarest coincide cu lansarea unei alte initiative culturale internationale unde BMW este de asemenea partner - "Kino der Kunst". Explorand modul in care proiectiile digitale si povestile cinematografice pot intra in spatiile muzeelor de arta, proiectul isi doreste sa fie in egala masura expozitie de arta si festival de film.
Pe 24-28 aprilie 2014, initiativa va culmina la Munchen cu proiectii de film, expozitii si conferinte in muzee si sali de cinematograf. In punct central se afla si concursul de filme care pot sa fie compatibile cu conceptul evenimentului. Se vor acorda doua premii in valoare totala de 20 000 Euro. Artistii Cindy Sherman din New York, Isaac Julien din Londra si Jean de Loisy, director Palais de Tokyo din Paris au confirmat deja prezenta in juriu. Mai mutle detalii despre concurs si proiect sunt oferite pe site-ul oficial www.kinoderkunst.de.
Despre Noul BMW Seria 7

Noul BMW Seria 7 a debutat in showroom-urile din Romania la inceputul lunii septembrie. O serie extinsa de tehnlogii sub denumirea BMW EfficientDynamics fac ca noul model sa obtina rezultate de neegalat in ceea ce priveste consumul si performantele dinamice. Astfel, BMW 730d xDrive devine cea mai eficienta limuzina cu tractiune integrala din lume, cu emisii de numai 158g CO2 per km. In acelasi timp, noul model stabileste cea mai buna valoare din segment cu o acceleratie 0 -100 km/h de numai 6.0 secunde.
La interior impresioneaza sistemul de sunet Bang&Olufsen, afisajul de bord integral digitial si sistemul de comanda BMW iDrive cu grafica semnificativ imbunatatita. Astfel, impreuna cu sistemul Rear Seat Enterteiment, noul BMW Seria 7 se transforma intr-o veritabila sala de cinematograf, mai ales considerand functiile de suport video de pe DVD sau memorie USB.

Limuzina BMW va fi disponibila incepand de la 65.250,00 Euro fara TVA pentru versiunea 730d, echipata cu un motor de sase cilindri diesel si o putere maxima de 258 CP.

Distribuie pe Facebook
mai multe