Control neanuntat la sediul BMW din Munchen. Nemtii sunt suspectati de formarea unui cartel

Control neanuntat la sediul BMW din Munchen. Nemtii sunt suspectati de formarea unui cartel
  • Oficialii europeni au controlat sediul BMW din Munchen
  • Cei mai mari constructori auto germani sunt suspectati de formarea unui cartel
  • Inspectorii au continuat controalele la Daimler si Volkswagen
Distribuie pe Facebook

Inspectorii Comisiei Europene au facut un control surpriza la sediul constructorului bavarez de automobile din Munchen. Potrivit unor informatii, cei mai mari producatori auto din Germania ar fi format un cartel tehnologic in ultimii 20 de ani.

In urma cu ceva timp, cei de la Reuters anuntau ca oficialii BMW au suspendat orice intelegere cu conationalii de la Daimler, dupa ce acestia din urma ar fi informat autoritatile cu privire la un asa-numit cartel.

Mai exact, Daimler, BMW, Volkswagen si cele doua subsidiare Porsche si Audi s-ar fi intalnit in secret pentru a conveni asupra tehnologiei pe care o vor oferi clientilor lor, in special asupra convertorilor catalitici pe care sa-i foloseasca pentru reducerea emisiilor.

In acest fel, acestia au influentat preturile acestor convertori si s-au inteles asupra marimii rezervoarelor pentru aceste tratamente. Acum, oficialii Comisiei Europene sunt de parere ca acest cartel tehnologic ar fi condus si la Dieselgate, cel mai mare scandal din istoria auto moderna, dar si ca au incalcat regulile UE in materie de concurenta.

Pe baza acestor informatii, oficialii Comisiei Europene au efectuat o inspectie neanuntata la sediul BMW din Munchen. Grupul bavarez a confirmat aceasta actiune spunand ca "sprijina activitatea Comisiei Europene", insa a tinut sa precizeze ca autoritatile nu au inceput o investigatie oficiala impotriva sa.

Imediat dupa acest control surpriza, inspectorii le-au facut o vizita si nemtilor de la Daimler si Volkswagen. Oficialii acestora din urma au confirmat ca anchetatorii au verificat documente la sediul sau din Wolfsburg si la birourile Audi din Ingolstadt.

Distribuie pe Facebook
mai multe