Coronavirus: Cate persoane au voie in masina, pe perioada carantinei

Coronavirus: Cate persoane au voie in masina, pe perioada carantinei
  • Ordonanta militara nr.3 reglementeaza modul de deplasare al persoanelor cu masina
  • Ai voie sa transporti mai mult de 3 pasageri
  • Unde este posibil, recomandarea este sa pastrezi un loc liber intre pasageri
Distribuie pe Facebook

Pentru a impiedica raspandirea noului coronavirus SARS-CoV-2 pe teritoriul tarii noastre, autoritatile au impus o serie de restrictii de deplasare prin intermediul unor ordonante militare. Acestea clarifica si modul de deplasare al persoanelor cu masina pe perioada starii de urgenta.

Tara noastra se afla in stare de urgenta de pe 16 martie 2020. A fost o perioada foarte grea pentru toata lumea, o perioada in care am fost nevoiti sa practicam distantarea sociala pentru a impiedica raspandirea noului coronavirus.

In plus, ordonantele de urgenta emise in aceasta perioada au impus mai multe restrictii de deplasare care ne-au afectat viata de zi cu zi. S-au nascut o multime de intrebari din partea cetatenilor, la care autoritatile au incercat sa raspunda pe cat posibil.

Una dintre cele mai des intalnite a fost "cate persoane au voie in masina, pe perioada carantinei?". Ei bine, Grupul de Comunicare Strategica a clarificat nelamurirea soferilor.

Potrivit Ordonantei militare nr. 4, "(3) Interdictia privind circulatia persoanelor intr-un grup mai mare de 3 persoane se aplica EXCLUSIV circulatiei pietonale." Asadar, prevederea respectiva vizeaza doar deplasarea pietonala si nu transportul public.

Cu alte cuvinte, se pot transporta mai mult de trei persoane in masina, fie ca vorbim de autovehiculul personal, fie de transportul organizat de operatorii economici pentru deplasarea salariatilor la/de la locul de munca.

Totusi, autoritatile ne recomanda sa respectam - acolo unde este posibil - masurile generale de prevenire a raspandirii SARS-CoV-2, inclusiv prin pastrarea unui loc liber intre pasageri.

Distribuie pe Facebook
mai multe