Cosmarul emisiilor continua pentru BMW. Productia lui M550i va fi oprita din cauza noilor teste WLTP

Cosmarul emisiilor continua pentru BMW. Productia lui M550i va fi oprita din cauza noilor teste WLTP
  • BMW opreste temporar productia modelului M550i
  • Noile teste de emisii WLTP intra in vigoare in septembrie
  • Filtrul de particule special nu este inca gata
Distribuie pe Facebook

Noile testari WLTP par sa fie cel mai mare cosmar al constructorului bavarez de automobile. Dupa ce am aflat recent ca productia sedanului de performanta M3 va fi oprita pentru ca nu se supune noii legislatii, azi aflam ca M550i-ul se afla in aceeasi situatie.

Actualele teste de emisii si-au aratat de foarte multe ori neajunsurile, tocmai de aceea autoritatile au anuntat cu ceva timp in urma ca le vor inlocui cu unele mult mai eficiente si mai potrivite pentru zilele noastre.

BMW M550i xDrive

Noile testari, botezate Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP) vor intra in vigoare in luna septembrie a acestui an, iar pana in iunie, marii constructori de automobile sunt obligati sa faca modificarile necesare pentru ca modelele din gama sa se supuna noilor conditii.

BMW M550i xDrive

Potrivit celor mai recente statistici, 97% dintre modelele BMW nu au nicio problema, insa M3-ul si M550i-ul (cel mai puternic Seria 5 non-M) sunt pe lista neagra. In cazul sedanului de performanta M3, oficialii brand-ului au anuntat recent ca vor opri productia inainte de vreme, in contextul in care nu vor sa-i monteze un filtru de particule necesar pentru a putea trece de noile testari.

BMW M550i xDrive

Cel mai probabil, aceasta miscare s-ar dovedi mult prea costisitoare si inutila in acest moment, avand in vedere ca inginerii lucreaza deja la o noua generatie care va respecta toate standardele de emisii in vigoare.

BMW M550i xDrive

Acum, aceeasi masura a fost luata si in cazul lui M550i, numai ca de aceasta data oprirea productiei este una temporara. Bavarezii ii vor monta acestuia un filtru de particule special, care va reduce nivelul emisiilor, numai ca aceasta componenta nu este inca finalizata.

BMW M550i xDrive

BMW-ul M550i este cel mai puternic Seria 5 non-M si ascunde sub capota un propulsor V8 twin-turbo de 4.4 litri. Acesta transmite ambelor punti 462 de cai putere, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in doar 4 secunde. Transmisia este una automata Steptronic Sport.

BMW M550i xDrive

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW M550i xDrive
mai multe