Cu produsele Payen, motorul rezista la presiune!

Cu produsele Payen, motorul rezista la presiune!
In industria auto, inovatia aduce succesul. Dar, desi fiecare componenta a unui motor modern de autoturism sau vehicul comercial reprezinta rezultatul unui proces permanent de imbunatatire a proiectarii si productiei, putine produse au fost supuse atator schimbari - sau atator inovatii - ca si componentele de etansare.
Distribuie pe Facebook
Atunci cand ne referim la designul inovator al garniturilor care prezinta performante clar superioare concurentei atat pe piata de piese originale cat si pe piata de piese de schimb, marca Payen de la Federal-Mogul Corporation este cu adevarat unica.
Federal-Mogul este producatorul numarul 1 mondial in domeniul garniturilor de chiulasa OE (Original Equipment) si a componentelor statice de etansare. Numarul unu pe piata OE inseamna ca fiecare garnitura Payen este rezultatul unor procese de cercetare si dezvoltare de clasa mondiala si al unei bune intelegeri a necesitatilor prezentate de motoarele actuale, precum si a proceselor de productie care asigura o calitate si performanta de neegalat.
Gama Payen are patru centre globale de cercetare si dezvoltare dedicate, fiecare echipat cu tehnologii si sisteme de ultima ora, astfel marca isi pastreaza si dezvolta statutul de lider de piata prin solutii superioare de etansare.
Cu 200 de oameni de stiinta si ingineri dedicati cercetarii fiecarui element al componentelor de etansare - de la formule de materiale pana la design-ul fizic al acestora, precum si 26 de bancuri de incercare pentru motoare de autoturisme si vehicule comerciale, Federal-Mogul si marca Payen ofera raspunsul ideal pentru orice etansare.

Prosperam pe cea mai solicitanta piata din lume

Produsele Payen de la Federal-Mogul "rezista sub presiune" in cel mai solicitant mediu de business din lume: piata de componente OE pentru motoare de autoturisme si vehicule comerciale. Capacitatea unica a Federal-Mogul de a furniza tehnologii inovatoare si ultra-fiabile de etansare a condus la solide relatii de afaceri cu producatori de echipamente originale de talie mondiala, printre care Audi, BMW, Chrysler, Citroen, Deutz, Fiat, Ford, Honda, Land Rover, MAN, Mercedes-Benz, Opel/Vauxhall, Peugeot, Renault, Toyota si Volkswagen.
Unitatea de productie Federal-Mogul Sealing Systems din Herdorf, Germania joaca un rol vital in deservirea a mii de clienti OE si Aftermarket. Aceasta uzina deosebit de avansata a produs milioane de produse inovatoare de etansare care includ tehnologiile HTA (High Temperature Alloy - aliaj pentru temperaturi inalte), MLS (Multi-Layer Steel - otel multi-stratificat) si LASPOT(r). Uzina Herdorf este foarte bine echipata pentru a face fata provocarilor secolului 21, datorita pozitiei Federal-Mogul de lider in sistemele de management al calitatii. Pentru aceste rezultate, cat si pentru multe altele, Federal-Mogul Sealing Systems GmbH a primit prestigiosul Premiu "TOP 100" de la Ministerul german al Economiei.
De la concept la realitate: Pe primul loc in orice domeniu

Printre punctele forte ale echipei din Herdorf se numara angajamentul asumat de a face imbunatatiri permanente si dorinta de a explora si valida idei noi, concentrandu-se, in acelasi timp, pe nevoile fiecarui client. Utilizand materiale si design-uri inovatoare combinate cu procese de varf, Federal-Mogul si marca Payen pot face fata oricaror provocari de natura tehnica sau de eficienta economica.

Aceasta preocupare intensa pentru calitate si inovatie este vizibila in orice produs Payen. Ca exemplu, inginerii Federal-Mogul au conceput garnitura de chiulasa LASPOT pentru a satisface cerintele clientilor referitoare la un design in care inelul executa functia principala de etansare, pentru aplicatii cu presiune de combustie sporita. Fiecare garnitura LASPOT beneficiaza de tehnologii de varf cu inel sudat pentru a satisface cerintele celor mai solicitante motoare diesel de astazi. Alte caracteristici specifice ale acestor garnituri sunt straturile realizate din otel inoxidabil de arc, cu nervuri intregi sau semi-nervuri stantate in matrite de tip inchis. Aceasta solutie asigura o etansare durabila de-a lungul unei linii de etansare. Pentru o micro-etansare exceptionala, toate straturile sunt acoperite cu un fluorelastomer, permanent stabil, de cea mai inalta calitate.
Garnituri MLS (Multi-Layer Steel / otel multi-stratificat)

Federal-Mogul este lider nedisputat in tehnologia de productie a garniturilor de chiulasa din otel multi-stratificat de aproape 20 de ani. Compania a produs peste 43 milioane de garnituri de chiulasa OE de tip MLS in Herdorf, aceasta uzina fiind de asemenea un furnizor important pentru Aftermarket. Printre cele mai populare garnituri OE de tip MLS produse la Herdorf se numara AC5300 (BMW) si AB5140 (Opel). Aceste modele de garnitura se ofera si pentru Aftermarket sub marca Payen. Un alt exemplu bun este garnitura AE5200 (Renault / Nissan).

Acest succes OE se datoreaza in buna masura experientei acumulate de Federal-Mogul in domeniul tehnologiilor de productie, proiectarii si executiei uneltelor. Fie ca se dedica dezvoltarii si precisei productii a sculelor de matritare, indeplinirii cerintelor extrem de stricte privind acoperirile de suprafata ale garniturilor sau dezvoltarii de echipamente de sudura de inalta performanta pentru montarea inelului, inginerii Federal-Mogul identifica si aplica cele mai bune idei si tehnologii pentru a asigura produse optime pentru fiecare motor.

Garnituri HTA premiate

(High Temperature Alloy - aliaj pentru temperaturi inalte)
Nevoia de a obtine puteri mai mari de la motoare mai mici a condus la temperaturi mai mari la evacuare, care pot avea efecte negative asupra garniturilor de evacuare. Pentru a ii ajuta pe producatorii OE de motoare sa rezolve aceasta problema, Federal-Mogul a conceput mai multe tehnologii de productie a unor materiale noi pentru garnituri si noi solutii constructive. Una din acestea - garnitura HTA (High Temperature Alloy) - ofera o imbunatatire majora a etansarii gazelor de evacuare.
Aceasta noua tehnologie, care a castigat prestigiosul premiu Automotive News PACE Award pentru inovatie in 2007, este exceptional de rezistenta la fluaj termic si poate suporta temperaturi de pana la 1.000o C. Este vorba de o inovatie posibila numai datorita expertizei globale a Federal-Mogul in stiinta materialelor, mai ales in domeniul metalelor, acoperirilor si chimiei suprafetelor.
Clientii Aftermarket ai Federal-Mogul se bucura deja de beneficiile tehnolgiei HTA prin introducerea acestor piese in gama Payen.
Garnituri LEM (Liquid Elastomer Moulding - Elastomer Lichid Matritat)

Garniturile LEM de la Federal-Mogul au inregistrat succese deosebite in solutionarea problemelor dificile de etansare intalnite de producatorii OE, mai ales la imbinari care necesita o flexibilitate deosebita a constructiei. Au fost fabricate peste 40 de milioane de garnituri LEM pentru autovehicule produse de Audi, BMW (autoturisme si motociclete), Brilliance, Citroen, Cummins, Dacia, Deutz, Fiat, Ford, Harley-Davidson, Iveco, Jaguar, Mercedes-Benz, Lancia, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Volvo, si Volkswagen. Garniturile LEM sunt acum produse bine-cunoscute in gama Payen.

Aceasta tehnologie este ideala pentru Aftermarket. Nervurile de etansare folosite la garniturile LEM de la Payen pot suporta o deformare a flanselor pieselor cu pana la 30% mai mare decat cea oferita de tehnologiile concurente. Acest lucru este deosebit de important deoarece proiectantii de motoare folosesc flanse usoare si sarcini mai mici ale suruburilor de strangere. Tehnologia LEM este adecvata si pentru celulele de combustibil de maine - si aceste solutii de etansare vor deveni parte integranta din gama Payen pe masura ce se dezvolta aceasta piata de viitor.
PAYEN REZISTA SUB PRESIUNE

Componentele de etansare nu au fost niciodata mai importante pentru performantele generale si fiabilitatea motoarelor de autovehicule. Presiuni si temperaturi sporite in cilindri, precum si o masa redusa a motorului, au facut din stiinta etansarilor unul dintre cele mai complexe si solicitante domenii din proiectarea motoarelor. Cu un nivel neegalat de expertiza atat pe pietele OE cat si in Aftermarket, Payen este brand-ul care REZISTA SUB PRESIUNE pentru orice etansare necesara la orice motor de autovehicul.

Payen reprezinta noul standard in tehnologia etansarii.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Octombrie 2010