Cum sa alegi o masina de familie

Cum sa alegi o masina de familie
  • Exista numeroase criterii de luat in calcul in alegerea unei masini
  • Spatiul si siguranta se numara printre cei mai importanti factori
  • Dotarile multimedia, vezi ecranele din tetiere, sunt si ele binevenite
Distribuie pe Facebook

Exista expresia "masina pentru tineri" sau "masina de familie". Daca prima categorie se refera la o masina care poate avea doar doua usi, nu foarte mult loc in portbagaj si poate chiar scaune spate lipsa, masina de familie exprima spatiu, din toate punctele de vedere. Trebuie sa ai spatiu in masina si spatiu in portbagaj. Pentru ca ai de carat un carucior, trebuie sa montezi un scaun special si mai multe bagaje decat in mod normal. Masina de familie este recomandata si in momentul in care ai un caine, pe care vrei sa il iei in vacante, iar portbagajul ar fi un loc bun pentru a-l transporta.

Asadar, iata cateva aspecte in functie de care sa alegi o masina de familie.
1. Hatchback sau sedan?
Sedanul sau masina tip berlina poate parea de multe ori mai mare decat un hatchback, dar cea din urma este mult mai utila si mai practica. Portbagajul unui hatckback poate fi locul ideal in care sa amenajezi spatiul pentru un caine, in cazul in care vrei sa il iei in vacanta. In plus, haionul portbagajului poate fi indepartat, iar spatiul se mareste considerabil, indiferent de ce ai nevoie, cum ar fi sa transporti o bicicleta, articole mobiliare sau un set de skiuri.
2. Cauta o masina a caror usi se deschid larg
Un aspect foarte important atunci cand cauti o masina de familie este sa fii foarte atent la usile din spate. Acestea trebuie sa se deschida foarte larg pentru a putea baga usor un scaun special pentru copii sau daca ai probleme cu spatele. Avand usi care se deschid larg, poti intra si iesi mult mai usor din masina.
3. Bancheta din spate sa fie mai ridicata decat scaunele din fata
Este o solutie aproape la fel de buna ca usile care se deschid larg. In momentul in care bancheta din spate este la o inaltime superioara scaunelor din fata, iti este mult mai usor sa montezi un scaun de copil si in acest fel copilul poate vedea drumul, ceea ce ii va reduce nivelul de stres si starea de greata.
4. Luati in calcul un MPV
MPV-urile sunt masini care au scopuri multiple, fiind considerate masini de familie datorita faptului ca, la nevoie, pot transporta chiar si sapte oameni. Asadar, in cazul in care ai trei copii si finantele nu iti permit sa cumperi un SUV, un MPV poate fi solutia cea mai fericita pentru ca toata lumea sa aiba spatiu, iar calatoria sa fie cat mai relaxanta.
5. Poti opri airbagul pasagerilor?
Este un aspect important sa poti face acest lucru, mai ales ca nu toate masinile au aceasta functie. Nu este recomandat ca scaunele de copii sa fie pe locurile din fata, dar daca este neaparat nevoie ar trebui sa puteti opri airbag-ul pasagerului, pe care sa nu uitati sa il reporniti in momentul in care aveti pe locul din fata un pasager adult.
6. Cu isofix este mai usor
Sunt multe masini de familie care au sistemul isofix la locurile pasagerilor din spate. Acest sistem permite sa montati un scaun de copil mult mai usor decat in mod normal si ati putea tine cont de acest aspect cand cautati o masina de familie.
7. Interesati-va de notele Euro NCAP
Atunci cand cumparati o masina, in general, si nu doar cand cautati o masina de familie, este recomandat sa va interesati de ce rezultate a obtinut masina dorita la testele Euro NCAP. Daca va intereseaza in mod special cum s-a descurcat o masina la testul de protectie al copilului, puteti gasi pe site-ul producatorului toate rezultatele si vedeti foarte usor ce note a obtinut.
8. Faceti masina un loc mai putin plictisitor
Una dintre problemele parintilor cu copii mici este aceea ca un copil nu rezista unui drum foarte lung din cauza plictiselii. Este de inteles, dar sunt foarte multe solutii pentru a face din propria masina una care sa fie distractiva pentru cei mici. In primul rand, puteti monta ecrane pe care sa rulati desene animate si care sa fie conectate la priza de 12V a masinii. De fapt, incercati sa cautati o masina cu cat mai multe prize pentru ca nu stii cand si pentru ce ai nevoie de ele.
Totodata, incercati sa va protejati copilul de lumina puternica a soarelui si totodata nu luati o masina cu tapiterie deschisa la culoare daca aveti copii mici. Puteti incerca tapiteria de piele pentru ca este usor de curatat.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Martie 2016