Cum sa faci un test-drive ca un profesionist

Cum sa faci un test-drive ca un profesionist
  • Test-drive-ul este criteriul principal de a face o selectie corecta a unei masini
  • Pentru a face un test-drive ca la carte ai nevoie de mai mult timp la dispozitie
  • Atunci cand efectuezi un test-drive tine cont de cat mai multe aspecte
Distribuie pe Facebook

Entuziasmul de a cumpara o masina noua te predispune unor decizii pripite. Atunci cand vrei sa iti achizitionezi un automobil nou, este foarte important sa nu te lasi dus de val.

Criteriul principal si cel mai sigur mod de a face o selectie corecta a unei masini este un test-drive, care te ajuta sa faci o evaluare obiectiva a performantei, a eficientei, a nivelului de confort al masinii, precum si a altor parametri.

Factorul care influenteaza foarte mult decizia de a cumpara o masina este test-drive-ul. In timp ce prima ta preocupare va fi sa ii asculti motorul, sa ii testezi pedalele si sa observi cat de confortabil te simti in interior, trebuie sa stii ca sunt si alte aspecte de care un profesionist tine intotdeauna cont, inaintea sa isi dea votul pozitiv.

1. Nu te grabi

Pentru a face un test-drive ca la carte ai nevoie de timp. Rezerva-ti o zi intreaga cand hotarasti sa faci acest test. Este vorba despre o investitie pe termen lung si destul de costisitoare, asa ca nu face acest lucru in doar cateva ore. O hotarare luata in pripa te-ar putea afecta pe termen lung.

2. Incearca sa parchezi masina

Parcarea este o manevra destul de importanta pentru un sofer, de aceea este esential sa vezi usurinta cu care se poate directiona masina. In timpul test-drive-ului, incearca sa parchezi masina de mai multe ori in locuri diferite, asemanatoare cu cele pe care le intampani in rutina de zi cu zi. Verifica, de asemenea, si usurinta cu care parchezi si iesi din parcare.

Ai grija si la oglinzile retrovizoare, la vizibilitatea pe care o ofera acestea, deoarece ele sunt foarte importante atunci cand parchezi. Astfel, vei putea verifica daca masina are si unghiuri moarte.

3. Familiarizeaza-te cu noile caracteristici ale masinii

Desi scopul unei masini este de a te deplasa dintr-un loc in altul, este foarte important sa verifici si caracteristicile sale suplimentare, precum muzica, diversele sisteme de blocare a usilor, controlul ferestrelor, al scaunelor, ajustarile capotei sau alte functii automate, precum Bluetooth, telefon, conectivitate radio sau iPod.

4. Asigura-te de siguranta si confortul pasagerilor

Un alt aspect important pe care trebuie sa il verifici inainte de a cumpara o masina este confortul pe care automobilul il ofera pasagerilor sai. Verifica cat de confortabile sunt scaunele din spate sau daca exista suficient spatiu pentru picioare pentru ca pasagerii sa se bucure de o plimbare placuta si confortabila in noul tau automobil.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Septembrie 2013