Cum sa-ti protejezi masina de hoti

Cum sa-ti protejezi masina de hoti
Politia protesteaza, face greva. Nu da amenzi si nu raspunde decat la urgente. Cu siguranta, tu sau o cunostinta a avut de-a face cu furturile auto. Fie spargeri fie pur si simplu masina complet furata. Daca pana acum numai 25% din cazurile de furturi se rezolvau, acum cand politia nu este activa, sunt sanse foarte mari ca numarul jafurilor sa creasca. Asa ca nu e rau sa respectam cateva reguli simple pentru a ne proteja masina.
Distribuie pe Facebook

In primul rand, e bine de stiut ca orice sistem de alarma sau protectie e mai bun decat deloc. O alarma intr-o zona aglomerata, printre blocuri, poate atrage privirile unor vecini, fapt care ar pune un eventual hot pe fuga. In general, daca masina este intr-o zona mai libera, mai ascunsa, niciun hot nu se teme de o alarma.

Un antifurt banal costa in jur de 50 de lei, fie cu cheie, fie cu cifru. Acesta blocheaza volanul de obicei si ii mai ia unui hota inca 5-10 minute pentru a-l scoate. In timpii unui hot, 10 minute inseamna o vesnicie. Decat sa fure o masina in 10 minute, mai bine se lasa paguba si cauta alta. Asadar, nu ar fi rau sa investim 1 minut in montarea si demontarea unui antifurt la masina noastra zilnic, dupa ce o parcam la locul ei. Merita!

Locul in care punem masina, din pacate, nu este mereu cum vrem noi. Stim cu totii aglomeratia din oras si mai stim ca daca parcam unde nu trebuie, ne trezim fara stergatoare, cu masina vopsita sau cu anvelopele sparte. Asa ca o punem unde gasim loc. Dar ideal, ar fi bine s-o parcam intr-un loc luminos, eventual langa un magazin non-stop, langa un loc protejat si pazit, sau cat mai aproape de geamul casei. Multa lume viseaza sa aiba garaj, insa daca un garaj este prost protejat, este mai propice pentru un hot. De ce? Odata intrat in garaja, spargand lacatul sau incuietoarea, hotul are deplina intimitate si poate fura orice din masina fara sa fie vazut de nimeni. Un garaj bun este un garaj foarte bine inchis!

Strategia hotilor cu alarma - cu siguranta ati auzit de ea. Ai masina cu alarma. Poti sa ai si cu pager, poti sa ai cea mai sofisticata alarma din lume. E si cea mai buna solutie de furt din masina sau a masinii cu totul. Hotul trece pe langa masina ochita si declanseaza alarma. Suna alarma, tu o opresit. Mai trece o jumatate de ora, hotul face la fel. Iar o opresti. A treia oara, deja vecinii te injura si o dezactivezi complet - or fi de vina pisicile care sar pe masina, nimeni nu se gandeste la hoti. Cu alarma dezactivata, hotul isi vede simplu de treaba.

Despre spargerile cu tot cu sofer, ar fi multe de spus. De exemplu, daca pleci de la o banca si te trezesti ca ai pana, nu te opri niciodata sa-ti schimbi roata. Vei ramane cu siguranta fara geanta cu care ai iesit din banca. Opreste-te la prima vulcanizare. La fel si daca iti pui geanta sau poseta pe bancheta din spate sau pe scaunul pasagerilor - un hot bun, sparge un geam si sustrage geanta cat ai clipi, chiar si cand stai la semafor. Cel mai bine este sa o pui la picioarele scaunului pasagerului. Sau, cel mai bine este sa-ti montezi folie cat mai inchisa, evident legala, pe geamurile din spate, si asa poti sa-ti lasi orice pe bancheta, ca nu se vede. Deci si o folie auto este un sistem bun de siguranta!

Sunt multe cazuri in care lumea se mira ca le-a fost sparta masina. Dupa care iti dai seama ca uitasera o geanta, o punga sau o cutie la vedere. Niciodata nu trebuie lasat nimic la vedere, chiar si daca te opresti la un magazin sa-ti cumperi tigari. De obicei, locurile acestea, magazine, piete, etc, sunt "pazite" de hoti, pentru ca stiu ca lumea face cumparaturi rapide si nu-si mai ia tot bagajul. In plus, o alta idee proasta este sa iesi din masina cu o valiza, poseta sau geanta si sa o bagi in portbagaj in vazul tuturor, cu gandul de a o ascunde. Daca un hot fileaza zona, esti o tinta sigura. Ori bagi bagajele de la plecare in portbagaj sau undeva unde nu se vad, ori le iei cu tine.

Casetofonul de obicei nu prea mai este cautat in ultima vreme de hoti. Dar daca are fata detasabila, n-ar fi rau sa o scoateti. Dureaza cateva secunde montarea la loc si macar esti sigur ca nu ramai fara el.

O mare greseala este facuta de cei care vand masini si au afisele in geam. De exemplu scrie in geam, printre dotari si detaliile masinii, ceva de genul: subwoofer + statie. Bun, daca sunt hot, merg pe sistemul ori suntem golani ori nu mai suntem si stiu ca in portbagaj se ascund niste "bunatati". Cum sa nu le fur cand mi se arata asa, pe tava? Cel mai bine, daca masina are asa ceva, sa nu le mentionam in anuntul scris la vedere.

Daca mai ai si tu alte sugestii prin care sa te aperi de hoti, spune-le tuturor. Tu te-ai confruntat cu asa ceva?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Septembrie 2010