Cumpara acum una sau regreta mai tarziu. Masina de lux renunta la motorul V8 diesel

Cumpara acum una sau regreta mai tarziu. Masina de lux renunta la motorul V8 diesel
  • Land Rover renunta la celebrul motor V8 diesel
  • Acesta va fi inlocuit de un sistem micro-hibrid
  • Informatia vine de la publicatia britanica Autocar
Distribuie pe Facebook

In locul acestuia, compania producatoare va instala un sistem de propulsie micro-hibrid, potrivit celor mai recente zvonuri.

Compania Land Rover se pregateste sa renunte la celebra motorizare V8 diesel de 4.4 litri ce echipeaza, in prezent, modele precum Range Rover si Range Rover Sport, sustin jurnalistii publicatiei Autocar. Potrivit sursei mentionate anterior, unitatea de provenienta Ford, ce are la baza un design vechi de aproximativ zece ani, va fi inlocuita cu un sistem de propulsie micro-hibrid, disponibil in doua configuratii.

Ambele vor porni de la un motor diesel cu sase cilindri si capacitatea de trei litri, care va oferi 300 CP in versiunea D300, respectiv 350 CP in varianta D350.

Desi nu este nimic oficial la acest moment, jurnalistii publicatiei Autocar au reusit sa afle ca modelul D350 se va putea lauda inclusiv cu un cuplu maxim de 700 Nm, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 km/h se va realiza intr-un timp de 6.5 secunde, cel putin atunci cand vine vorba despre Range Rover Sport. In schimb, Range Rover-ul "normal" va avea nevoie de 7.1 secunde pentru bifa misiunea cu pricina.

Noul sistem de propulsie micro-hibrid isi va face aparitia si in gama Jaguar, insa ramane de vazut daca in versiunea D300, varianta D350 sau ambele.

Revenind la modelele Range Rover si Range Rover Sport, acestea sunt disponibile la vanzare pe piata din Romania la preturi incepand de la 103.292, respectiv 69.615 euro. Daca primul mizeaza, in configuratia de baza, pe un motor diesel de trei litri si 275 CP, al doilea isi intampina potentialii clienti alaturi de un benzinar cu doar patru cilindri, de doi litri si, mai mult sau mai putin surprinzator, un total de 300 CP.

Range Rover Facelift

Range Rover Facelift

Range Rover Facelift

Range Rover Facelift

Range Rover Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (46) Poze Range Rover Facelift
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Martie 2020