Cumpara acum unul sau regreta mai tarziu. Sedanul cu alura de fastback si garda la sol de SUV nu va avea un urmas

Cumpara acum unul sau regreta mai tarziu. Sedanul cu alura de fastback si garda la sol de SUV nu va avea un urmas
  • Cumpara acum unul sau regreta mai tarziu
  • Sedanul cu alura de fastback si garda la sol de SUV nu va avea un urmas
Distribuie pe Facebook

In Romania, preturile de vanzare pornesc de la suma de 35.900 de euro. Conform configuratorului oficial.

Lansata pe piata acum mai bine de trei ani, inca de la inceputul primaverii lui 2021, cea dintai generatie a nonconformistului Citroen C5 X va fi - mai mult sau mai putin surprinzator, si ultima din istorie. Explicatia: conducerea companiei producatoare a dezvaluit ca are de gand sa se concentreze - in viitor, pe segmentele populare si nu de nisa.

Citroen C5 X

Actuala nava amiral a francezilor se vinde, potrivit configuratorului oficial, la preturi care pornesc de la suma de 35.900 de euro - cumparatorii avand de ales intre doua versiuni diferite de motorizare. In varianta de baza, un motor turbo in numai trei cilindri - cu o capacitate de doar 1.199 de centimetri cubi, pe benzina, dezvolta 130 de cai putere si 230 de Newton-Metri.

Drept urmare, eterna problema a sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora ar trebui sa isi gaseasca - cu pedala de acceleratie la podea, rezolvarea intr-un interval de 11.3 secunde, in timp ce viteza de top nu va depasi 210 kilometri pe ora. Daca - in schimb, vine vorba despre consumul mediu de carburant, media-i de sase litri la 100 de kilometri.

Pe lista se regaseste si un ansamblu plug-in hybrid - modelul cu un pret de vanzare care incepe de la suma de 49.400 de euro combinand un propulsor turbo in patru cilindri, cu capacitate de 1.598 de centimetri cubi, pe benzina, cu o unitate electrica alimentata de o baterie litiu-ion de 12.4 kilowati-ora. Rezultatul: pana la 225 de cai putere si 360 de Newton-Metri, mai mult ori mai putin surprinzator.

Eterna problema a sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora isi gaseste astfel - de data aceasta, cu pedala de acceleratie la podea, rezolvarea intr-un interval de numai 7.8 secunde, in timp ce viteza de top urca pana la 233 de kilometri pe ora. Principalul punct de atractie: consumul mediu de carburant de doar 1.2 litri la 100 de kilometri.

Citroen C5 X

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Citroen C5 X
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 12 Iunie 2024