Curiozitatea zilei: Cat de repede accelereaza o masina sud-coreeana cu motor turbo de 245 CP?

Curiozitatea zilei: Cat de repede accelereaza o masina sud-coreeana cu motor turbo de 245 CP?
  • Noua Kia Optima ofera in versiunea de top un motor 2.0 turbo
  • Varianta GT ascunde sub capota o herghelie de 245 cai putere
  • Pachetul tehnic e completat de o cutie automata si tractiune fata
Distribuie pe Facebook

La aceasta intrebare ne raspunde actuala generatie a modelului Kia Optima care, in versiunea de top GT, combina un motor 2.0 T-GDI de 245 CP cu o transmisie automata in sase rapoarte si un sistem de tractiune integrala.

Kia pune la dispozitia publicului european o larga varietate de automobile, printre modelele pentru care clientii de pe Batranul Continent pot opta numarandu-se si modelul Optima.

Disponibila la vanzare atat intr-o versiune cu patru portiere, cat si intr-o varianta cu cinci usi, respectiva masina sud-coreeana ofera in configuratia de top o unitate turbo de doi litri si 245 cai putere.

Comercializat alaturi de indicativul GT, modelul in cauza porneste - cel putin pe piata auto din Germania, de la 40.890 euro in versiunea sedan, in timp ce varianta break costa cu 900 euro mai mult.

Sud-coreenii de la Kia au echipat ambele masini cu o transmisie automata in sase rapoarte, care lucreaza alaturi de un sistem de tractiune fata pentru a pune pe asfalt cei 245 cai putere din dotare.

Astfel, potrivit oficialilor companiei, acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza 7.4 secunde in cazul versiunii cu patru portiere, pe cand varianta cu cinci usi reuseste aceeasi performanta in 7.6 secunde.

In ceea ce priveste viteza maxima, avem 240 km/h pentru sedanul Optima GT, valoare care coboara pana la 232 km/h in cazul break-ului Optima GT, conform datelor publicate de Kia.

Vorbim, atentie!, despre performante teoretice, situatia din teren scotand la iveala alte cifre si numere, dupa cum urmeaza sa vedem chiar din materialul video de mai jos, cu o Kia Optima GT SW.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Septembrie 2017