Curiozitati din culisele noii Serii 8: "A creat o adevarata isterie printre clienti. Ne-au cerut insistent sa o lansam!"

Curiozitati din culisele noii Serii 8: "A creat o adevarata isterie printre clienti. Ne-au cerut insistent sa o lansam!"
  • Clientii au cerut insistent o noua Serie 8
  • Declaratia a fost facuta de un oficial BMW la Geneva
  • Productia va avea loc la uzina BMW din Dingolfing
Distribuie pe Facebook

Prezent la Salonul Auto de la Geneva, un oficial al constructorului bavarez de automobile a raspuns la cateva intrebari cu privire la noua Seria 8. BMW a lansat cu cateva zile in urma un nou concept care anunta modelele Seria 8 Gran Coupe si M8 Gran Coupe din 2019.

BMW a inceput sa lucreze la celebrul Seria 8 inca din 1984, insa de-abia in 1989 l-a lansat oficial in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Productia s-a intins de-a lungul a 10 ani si a fost oprita din cauza cererii foarte scazute si implicit a vanzarilor slabe.

Insa vremurile s-au schimbat, la fel ca si gusturile clientilor care au inceput sa-si doreasca tot mai mult un sedan/coupe de lux, care sa dispuna totodata si de performante de top. Tocmai de aceea, constructorul bavarez de automobile a decis sa reinvie Seria 8 si sa isi puna in garda fanii cu mai multe concepte.

Prototip BMW Seria 8 Coupe

Prezent la Salonul Auto de la Geneva, acolo unde BMW a lansat printre altele unul dintre cele mai frumoase prototipuri din ultimii ani (M8 Gran Coupe), Eckhard Wannieck, seful diviziei de Comunicare din cadrul BMW Group a declarat ca " Decizia de a lansa o noua Serie 8 a fost influentata in mare parte de cerererile insistente ale clientilor si este parte din ofensiva noastra in segmentul de lux."

"A fost o decizie strategica luata de Harald Krueger pentru a imbunatati prezenta noastra in segmentul de lux. Piatra de hotar a acestei initiative strategice este pozitionarea Seriei 8 ca o adevarata masina de lux si deasemenea intrarea in acest segment cu versiunea coupe," a mai spus Wannieck.

Prototip BMW Seria 8 Coupe

Prototipurle noului BMW Seria 8 au fost surprinse in teste de nenumarate ori, iar lansarea versiunii finale este asteptata sa aiba loc in a doua parte a lui 2018. Productia va avea loc la uzina BMW din Dingolfing, Germania, iar pentru inceput acest model va fi disponibil exclusiv pe pietele din Europa si din Statele Unite ale Americii.

Prototip BMW Seria 8 Coupe

Avand in vedere prezenta acestui model in gama bavarezilor, actuala Seria 6 nu isi mai are rostul, astfel ca oficialii o vor elimina definitiv. Singura versiune disponibila in continuare va fi Seria 6 Gran Turismo.

Distribuie pe Facebook
mai multe