Daca vrei un Range Rover Sport, dar te uiti la consum, asta este motorul perfect pentru tine

Daca vrei un Range Rover Sport, dar te uiti la consum, asta este motorul perfect pentru tine
  • Range Rover Sport beneficiaza de acum de un motor diesel de 2.0 litri
  • Propulsorul SD4 dezvolta 240 de cai putere si are un consum mediu mixt de 6.2 litri/100km
  • SUV-ul britanic primeste si noi sisteme precum Advanced Tow Assist sau Low Traction Launch
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Land Rover vor oferi din aceasta vara un nou motor pentru Range Rover-ul Sport. Este vorba de un propulsor diesel de 2 litri.

Desi vor fi multi care vor ridica din spranceana, ca si noi dealtfel, montarea unui motor mic pe un Range Rover Sport nu mai este chiar o bomba in aceste vremuri in care din ce in ce mai mult producatori auto apeleaza la ceea ce se numeste downsizeing.

Constructorul englez si-a indreptat atentia inspre clientii care isi doresc un Range Rover Sport dar nu si l-au achizionat din mai multe motive precum, taxe, intretinere sau consum. Pentru acestia, si nu numai, Land Rover lanseaza noul propulsor SD4 Diesel, un propulsor asa cum ii spune numele, pe motorina, de 2 litri in 4 cilindri.

Propulsorul SD4

Desi la prima vedere pare ciudat sa vezi un asemenea motor sub capota unui SUV dar trebuie sa stiti ca acesta dezvolta totusi 240 de cai putere, accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 8.3 secunde, are o viteza maxima de 207 km/h si un consum mediu mixt de numai 6.2 litri/100 km.

Propulsorul SD4 face parte din familia Ingenium si este deja disponibil pentru comanda. Un detaliu important este faptul ca acesta isi propune sa inlocuiasca, ce-i drept, in timp, versiunea de baza de 258 de cai putere a unitatii V6 diesel de 3.0 litri. Totusi, aceasta varianta nu va disparea din gama de motoare oferite de cei de la Land Rover, ci va ramane in versiunea superioara de 292 de cai si in combinatie cu un motor electric in cea hibrida de 340 de cai putere.

Pe langa introducerea acestui motor nou, britanicii au actualizat si tehnologia Range Rover-ului Sport. Aici si-au facut aparitia noi sisteme precum Advanced Tow Assist, Low Traction Launch sau Intelligent Speed Limiter care vin in ajutorul soferului pentru a-i face acestuia viata mai usoara in spatele volanului.

In acelasi timp sistemul de infotainment a fost la randul sau revizuit astfel ca acum, pe noul display central de 10 inch pot fi utilizate aplicatii dedicate precum Meteo sau Stiri, sau sistemul de navigatie care vine cu un nou serivicu, Commute Mode. Acesta recunoaste traseele frecventate des si le propune automat in momentul in care masina se pune in miscare.

Mai mult decat atat, asistentul live de trafic poate sa-i ofere soferului alternative in timp real la rutele clasice in cazul in care soselele sau strazile sunt blocate.

Distribuie pe Facebook
mai multe