Dacia confirma inlocuirea lui Lodgy cu un nou crossover. Grand Duster cu 7 locuri revine in scena

Dacia confirma inlocuirea lui Lodgy cu un nou crossover. Grand Duster cu 7 locuri revine in scena
  • Dacia confirma inlocuirea lui Lodgy
  • Locul MPV-ului urmeaza sa fie luat de un crossover
  • Cel mai probabil este vorba de acel Grand Duster cu sapte locuri
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul de la Mioveni a confirmat inlocuirea MPV-ului Lodgy cu un nou crossover. Astfel, Grand Duster-ul cu 7 locuri pe care oficialii Renault il infirmau in urma cu ceva timp revine in scena.

Asa cum stii deja, MPV-urile au inceput sa aiba vanzari din ce in ce mai scazute in contextul in care majoritatea clientilor cauta crossovere sau chiar SUV-uri. Marii constructori de automobile au inteles acest trend si au eliminat sau sunt pe punctul de a elimina acest tip de vehicule din gama.

Dacia Lodgy si Lodgy Stepway

Acestora se pregateste sa li se alature si Dacia care vine momentan modelul Lodgy cu preturi incepand de la 11.300 de euro. MPV-ul romanilor va fi inlocuit cu un nou crossover, despre care primele zvonuri spun ca ar urma sa fie construit pe aceeasi platforma. Designerii vor contura totusi o caroserie noua, cu trasaturi de SUV.

Dacia Lodgy si Lodgy Stepway

Revine astfel in actualitate acel Grand Duster, modelul cu sapte locuri despre care presa a tot vorbit in ultimele luni, insa pe care oficialii Renault l-au infirmat in urma cu cateva saptamani. Daca intr-adevar se va intampla asa, acest nou model ar deveni cel mai mare si cel mai scump din gama Dacia.

Dacia Lodgy si Lodgy Stepway

Inlocuirea lui Lodgy cu un crossover a fost confirmata de Marc Suss, seful modelelor entry din grupul Renault, potrivit celor de la Profit. Acum, ramane de vazut ce carte are de gand sa joace brand-ul de la Mioveni si ce caracteristici va avea acest model misterios.

Dacia Lodgy si Lodgy Stepway

Din primele speculatii reiese ca acesta urmeaza sa aiba o lungime de 4,50 metri, un ampatament de 2,8 metri si asa cum spuneam mai sus, va putea gazdui pana la sapte pasageri.

Dacia Lodgy si Lodgy Stepway

Dacia a prins gustul crossoverelor/SUV-urilor, astfel ca romanii ar putea lansa anul viitor un Sandero Stepway redesenat si chiar rebotezat, pentru a rivaliza de la egal la egal cu crossoverele din celebrul segment B.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dacia Lodgy si Lodgy Stepway
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Septembrie 2017