Dacia contribuie la salvarea de vieti: 40 de automobile pentru simularile IGSU

Dacia contribuie la salvarea de vieti: 40 de automobile pentru simularile IGSU
  • 40 de automobile Dacia si Renault
  • Sunt simulate accidente rutiere grave
  • Participa si un echipaj din Republica Moldova

Grupul Renault a pus la dispozitia IGSU 40 de automobile Dacia si Renault, pentru simularile din cadrul competitiei nationale de Descarcerare si acordare a Primului ajutor Calificat.

Chiar daca nu a fost mediatizat, evenimentul intitulat Competitia Nationala de Descarcerare si acordare a Primului Ajutor Calificat, se desfasoara in aceste zile la Bucuresti, la Arena Nationala. Si, desi suntem dezamagiti ca nu a fost afisat niciun program si ca o asemenea manifestare menita sa salveze vieti nu a fost privita cu importanta si nu am vazut nimic in media, va recomandam sa mergeti azi si sa-i vedeti pe salvatori la treaba.

Dacia IGSU

Intre 5-7 iulie s-au adunat aici cele mai bune 16 echipaje IGSU din toata tara, dar si o echipa din cadrul Facultatii de Pompieri - Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, dar si o echipa din Republica Moldova si o scoala de subofiteri de Pompieri si Protectie civila Pavel Zaganescu din Boldesti.

Grupul Renault a pus la dispozitia participantilor 40 de automobile, majoritatea Dacia, dar si cateva Renault. E vorba de automobile complete, dar scoase fie din uz, fie direct de pe linia de productie din diferite motive.

Dacia IGSU

Concursul reprezinta o platforma de invatare si de testare a deprinderilor, printr-o evaluare stricta, unde participantii sunt incurajati sa isi autoevalueze tehnica si practica. Contributia Grupului Renault la aceasta competitie este extrem de bine primita de catre salvatori, in conditiile in care acestia au sansa sa exerseze notiunile teoretice pe vehicule, dispuse in scenarii de accidente la scara reala.

Am fost sa vedem cu ochii nostri ce se intampla la Arena Nationala si merita sa trageti o fuga. Veti putea vedea in actiune instrumentele si sculele de descarcerare, cum reusesc niste foarfece hidraulice uriase sa taie stalpii de sustinere ai unei masini, totul, pentru a salva vieti in accidentele viitoare. Multumim IGSU, SMURD, dar si Dacia pentru ca salvati vieti si pentru ca ajutati la salvarea de vieti!

Dacia IGSU

mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Iulie 2017