Dacia ia in calcul introducerea de cutii de viteze automate pe Logan

Dacia ia in calcul introducerea de cutii de viteze automate pe Logan
Dacia ia in calcul introducerea de cutii de viteze automate pe gama Logan, insa o decizie concreta in acest sens va fi luata in momentul in care va exista cerere suficient de mare pentru aceasta dotare, a declarat, agentiei MEDIAFAX, directorul de marketi
Distribuie pe Facebook
In manualul de utilizare al Dacia Logan restilizat exista cinci pagini care fac referire la utilizarea cutiei de viteze automata, alaturi de fotografii cu schimbatorul de viteze al acesteia si imagini cu indicatoarele de bord care afisează informatii specifice acestui tip de cutie, cum ar fi treptele de viteza si rularea in modul de iarna.

Intrebat de ce asemenea informatii se regasesc in manualul de utilizare al unui automobil care nu este prevazut cu aceste dotari pe nici o piata, Treguer a explicat ca modelul Logan va mai fi comercializat in aceasta forma cel putin 3-4 ani, iar manualul ofera instructiuni si despre dotari care ar putea fi introduse ulterior pe model.

"In Romania nu exista cerere pentru asa ceva. Nici un client nu a cerut-o. Daca ar exista doritori, cu siguranta ca am oferi cutia de viteze automata", a spus oficialul Dacia.

El a mai adaugat ca in statele in care Dacia vinde cel mai bine, cum ar fi Franta si Italia, vanzarile de automobile dotate cu cutie de viteze automata reprezinta 5% din totalul livrarilor, la fel ca in Romania.

"Latinilor le place sa aiba controlul, sa simta masina", a explicat Treguer.

Pe de alta parte, el a aratat ca in tari precum Germania, Marea Britanie si Olanda, aproximativ 45% dintre masinile noi vandute sunt dotate cu o cutie de viteze automata.

Dacia a lansat, la inceputul lunii iunie, modelul Sandero in Romania, iar o luna mai tarziu varianta restilizata a Logan Sedan.

Sursa: Mediafax
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Iulie 2008