Dacia renunta la actualul sau logo. Cu ce va fi acesta inlocuit

Dacia renunta la actualul sau logo. Cu ce va fi acesta inlocuit
  • Dacia renunta la actualul sau logo
  • Cu ce va fi acesta inlocuit
Distribuie pe Facebook

Cea mai recenta astfel de schimbare a avut loc acum mai bine de un deceniu, in cursul anului 2008, daca memoria nu ne insala.

Aflata abia la inceput, noua decada poate spune deja ca a fost la multiple premiere. Aparitia unor masini care, pana ieri, nici macar nu existau nu reprezinta insa decat o mica felie dintr-un tort mult mai mare, daca ne e permisa o astfel de exprimare.

Pe lista noutatilor pregatite de industria auto se regasesc si mai multe schimbari in materie de logo-uri, companiilor Kia, Volkswagen, Peugeot si Renault alaturandu-li-se, chiar astazi, Dacia, intr-o miscare extrem de surprinzatoare.

Firma de la Mioveni are, incepand in 17 iunie 2021, o noua identitate vizuala. Intr-un comunicat publicat cu doar cateva momente in urma, producatorul roman anunta ca "dispune de un nou logotip, de o noua emblema si de o culoare noua".

Noua identitate DaciaNoua emblema Dacia.

Dacia mai spune ca logotipul "inspira robustese si stabilitate de la prima vedere; desenul literelor este in mod voit minimalist, litera D este un C inversat, exprimand vizual atat simplitatea, cat si ingeniozitatea specifice marcii".

"Emblema este constituita din literele D si C unite asemenea componentelor unui lant, exprimand astfel soliditate si legatura", conform conducerii companiei Dacia. "Noua emblema va permite identificarea cu usurinta a marcii, chiar de la distanta".

Totodata, noua identitate vizuala a producatorului roman de la Mioveni aduce cu sine si o "noua paleta de culori, avand in centru nuanta verde-kaki", care "evoca apropierea de natura", se mai arata in comunicatul publicat astazi.

"O serie de culori secundare completeaza gama", potrivit Dacia. Este vorba, altfel spus, despre "trei culori din sfera terestru-mineral: Kaki inchis, culoarea teracotei si nuanta nisipului" si "doua culori contrastante: un portocaliu si un verde intens".

Noua identitate de marca va fi adoptata de diferitele canale de comunicare: online, publicitate, brosuri incepand din iunie 2021, pe cand showroom-urile vor afisa treptat noua identitate de marca din prima parte a anului viitor.

In ceea ce priveste gama de modele, Dacia spune ca "aceasta va primi noul logotip si noua emblema in cursul semestrului al doilea din 2022". Extrem de curand.

Noua identitate DaciaNoul logotip Dacia.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Iunie 2021