De-a dreptul incredibil. Mercedes Unimog a ajuns in Cartea Recordurilor cu o escaladare de poveste

De-a dreptul incredibil. Mercedes Unimog a ajuns in Cartea Recordurilor cu o escaladare de poveste
  • Mercedes Unimog a doborat un record mondial
  • Este cea mai mare altitudine la care a ajuns un vehicul cu roti
  • Recordul anterior a fost stabilit in 2007
Distribuie pe Facebook

Doua exemplare Mercedes Unimog, special modificate, au escaladat vulcanul Ojos de Salado din Chile pentru a instala patru unitati radio de urgenta. Dupa ce si-au facut treaba, unul dintre ele a mers mai departe doborand un record mondial.

In goana lor dupa cunoastere, oamenii au fost dintotdeauna interesati de stabilirea de noi recorduri, fie in aer, pe apa sau pe uscat. In domeniul auto sunt cateva recorduri demne de mentionat, inclusiv altitudinea maxima la care s-a ajuns vreodata cu un vehicul pe roti: 6.688 de metri.

Record Mercedes Unimog

Acesta a fost stabilit in 2007 de un Suzuki Samurai care a urcat pe vulcanul Ojos de Salado din Chile. Vorbim despre cel mai inalt vulcan activ din lume, situat in desertul Atacama.

Recordul a fost acum doborat cu un Mercedes Unimog. Dar sa incepem cu inceputul.

Record Mercedes Unimog

O echipa de specialisti a fost insarcinata cu instalarea a patru emitatoare radio de urgenta pe vulcanul Ojos de Salado, la o altitudine de 6.100 de metri. Mercedes a pus la bataie doua exemplare Unimog, modificate special pentru aceasta provocare, si dupa ce a terminat treaba echipa a decis sa urce si mai sus cu unul dintre ele.

Mai exact pana la 6.694 de metri, stabilind astfel un nou record mondial.

Record Mercedes Unimog

Asa cum spuneam, masinile au avut nevoie de modificari speciale, inclusiv de roti de off-road, de un sistem variabil de echilibrare a centrului de greutate si de un troliu performant.

Record Mercedes Unimog

Productia modelului Unimog a debutat in 1948 si din 1953 acesta a fost vandut sub brand-ul Mercedes-Benz. Fiind un vehicul extrem de capabil si versatil, Mercedes-ul Unimog poate fi gasit in toate mediile de pe pamant, de la jungla la munti sau desert.

Record Mercedes Unimog

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Record Mercedes Unimog
mai multe