De ce a renuntat Volkswagen la Phaeton? O intrebare care si-a gasit acum raspunsul

De ce a renuntat Volkswagen la Phaeton? O intrebare care si-a gasit acum raspunsul
  • De ce a renuntat Volkswagen la Phaeton
  • Succesorul era deja in dezvoltare
  • Explicatia vine de la seful Volkswagen
Distribuie pe Facebook

Seful Volkswagen a explicat intr-un interviu recent de ce a decis constructorul german sa renunte la lansarea unei noi generatii Phaeton.

Sedan-ul de lux Phaeton a fost incercarea nemtilor de la Volkswagen de a intra pe piata masinilor premium, si a fost prezentat in premiera cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2002.

Volkswagen Phaeton V8 Long

In ciuda ofertei foarte bune pe care o propunea, Volkswagen-ul Phaeton s-a dovedit in timp un pariu riscant, vanzarile nereusind niciodata sa-i satisfaca pe nemti. Inginerii s-au gandit si dupa o lunga perioada de dezbateri s-a decis dezvoltarea unei noi generatii, care ar fi trebuit sa fie oferita doar in versiune electrica.

Volkswagen Phaeton V8 Long

Totul a culminat in vara lui 2015, atunci cand mai marii nemtilor din Wolfsburg au decis dintr-o data sa opreasca orice activitate care avea de-a face cu succesorul lui Phaeton, chiar daca prototipul se afla intr-o stare avansata de dezvoltare. Designerii si inginerii au fost retrimisi la plansele de lucru, iar limuzina trecuta pe linie moarta.

Volkswagen Phaeton V8 Long

Explicatiile au inceput sa apara imediat, oficialii invocand diverse motive, printre care si profitabilitatea unui asemenea proiect, insa lumea nu era deloc multumita si simtea ca acestea sunt doar vorbe in vant.

Volkswagen Phaeton V8 Long

Acum, la doi ani de la moment, Herbert Diess, presedintele brandului Volkswagen a vorbit in sfarsit despre acest subiect si a recunoscut ca proiectul a fost abandonat deoarece nu era considerat suficient de revolutionar pentru a se bate de la egal la egal cu rivalii din segment, printre acestia numarandu-se si Tesla Model S.

Volkswagen Phaeton V8 Long

"Eram intr-un stadiu destul de avansat cu noul Phaeton, dar era tot mai clar ca nu era suficient pentru a fi considerat un adevarat pas inainte de catre public. Un sedan de mari dimensiuni trebuie sa fie competitiv si sa ne ofere un avantaj in fata Tesla, care este un nume de referinta si domina segmentul," a declarat Diess.

Volkswagen Phaeton V8 Long

Intre timp, constructorul german de automobile nu a renuntat la ideea electrificarii, si a preferat sa construiasca de la zero o platforma dedicata acestor modele, pe care ar urma sa o imprumute si noul Phaeton.

Volkswagen Phaeton V8 Long

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volkswagen Phaeton V8 Long
mai multe