DE TOATA JENA: Chintesenta frustrarii de a fi roman in America

DE TOATA JENA: Chintesenta frustrarii de a fi roman in America
Cand romanul a dat de mirosul Statelor Unite, a crezut ca e liber. Si-a luat un Lincoln care consuma 45, mananca zilnic la restaurantul de lux Mc Donald's si, daca americanii tot nu stiu limba romana, a zis sa faca ceva ce nu avea voie la el acasa. O placuta de inmatriculare unicat, care face cinste natiei noastre si limbajului nostru "parfumat". Si care dovedeste cata frustrare exista intr-un roman, probabil cioban, sculer-matriter sau ajutor de macaragioaica, atunci cand este plecat de acasa.
Distribuie pe Facebook

Ce naiba domne, numai taranii si cocalarii sa fi ajuns in America, din Romania? Refuz sa cred asa ceva! Chiar daca internetul e plin de poze cu masini inmatriculate in Statele Unite, tara in care poti sa-ti pui orice scris pe placuta de inmatriculare, atata timp cat nu mai exista niciuna la fel, am zis ca e bine sa semnalam si noi acest fenomen... interesant.

Am tot vazut poze cu masini americane, cel mai probabil cu romanasi plecati de acasa (si fizici dar si cu capul), cu numere de inmatriculare de genul: TE F*T, P**DA MA-TII, M*IE, P*LA MEA, SUGI P*LA.

Da, sunt cuvinte grele si vulgare, care ar face sa tresara pe orice politist de la noi. Insa in America, masinile se plimba cu astfel de placute nestingherite, conduse de romani mandrii ca transmit un mesaj cultural. Rusinica celor care fac asa, este putin spus... dar daca nu ai de unde, nici Cel-de-sus nu cere, nu-i asa?

DE TOATA JENA: Chintesenta frustrarii de a fi roman in America

Distribuie pe Facebook
mai multe