Decizia a fost luata. Viteza limitata la 100 de km/h pe timpul zilei, inclusiv pe autostrazi

Decizia a fost luata. Viteza limitata la 100 de km/h pe timpul zilei, inclusiv pe autostrazi
  • Olanda limiteaza viteza maxima legala, inclusiv pe autostrazi
  • Emisiile depasesc cu mult normele europene
  • Cei mai mari poluatori sunt industria auto si cea a constructiilor
Distribuie pe Facebook

Guvernul olandez a luat decizia de a limita viteza maxima legala, la nivel national, la 100 de km/h pe timp de zi, inclusiv pe autostrazi. Aceasta masura ar urma sa reduca emisiile de oxid de azot.

Chiar daca bicicleta si mijloacele de transport prietenoase cu mediul inconjurator sunt foarte populare in Olanda, masuratorile au aratat ca emisiile de oxid de azot din aceasta tara depasesc cu mult normele stabilite de Uniunea Europeana.

De vina pentru asta ar fi industria auto si cea a constructiilor, tocmai de aceea justitia olandeza a blocat toate proiectele de constructie de locuinte din tara. Lipsa locuintelor noi a dus, implicit, la scumpiri, crescand in acelasi timp si pretul locuintelor dar si chiriile.

Guvernul olandez a decis acum sa ia inca o masura radicala pentru a reduce emisiile: limitarea vitezei maxime legale la 100 de km/h, in toata tara, in intervalul orar 06:00 - 19:00, inclusiv pe autostrazi. Cel mai probabil, aceasta masura se va aplica de anul viitor.

Premierul Mark Rutte nu este in favoarea limitarii vitezei insa recunoaste ca este necesara mai ales pentru a relua lucrarile de constructii. "Nimanui nu-i place, dar sunt interese mai mari la mijloc. Trebuie sa incetam sa blocam Olanda si sa pierdem locuri de munca," a declarat Rutte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Noiembrie 2019