Decizie istorica luata de oficialii Seat: divizia CUPRA devine sub-brand de performanta

Decizie istorica luata de oficialii Seat: divizia CUPRA devine sub-brand de performanta
  • Cupra devine sub-brand de performanta
  • Debutul oficial va avea loc in cadrul unui eveniment special
  • Primul model va fi prezentat in martie la Geneva
Distribuie pe Facebook

Constructorul spaniol de automobile a anuntat ca divizia de performanta Cupra devine brand de sine-statator. Debutul oficial va avea loc pe 22 februarie, in cadrul unui eveniment privat, iar primul model din noua era va fi prezentat in martie la Geneva.

Brand-ul din Martorell si-a surprins anul trecut fanii cu cel mai puternic Leon din istoria sa, si anume versiunea Cupra R. Productia a fost limitata la doar 799 de unitati, iar fiecare venea sub capota cu un propulsor turbo de 2.0 litri si 310 cai putere, transmisie manuala si manevrabilitate de invidiat.

Seat Leon Cupra R

In vara lui 2017, oficialii companiei au depus o cerere de marca inregistrata, iar speculatiile au inceput sa se inmulteasca usor usor. In timp ce unii vorbeau despre un nou model construit de divizia de performanta Cupra, altii sustineau ca insasi divizia va trece printr-o schimbare majora.

Seat Leon Cupra R

Acestia din urma au avut dreptate, avand in vedere ca Seat tocmai a anuntat ca divizia de performanta Cupra devine sub-brand independent. Pentru a marca acest moment istoric, spaniolii vor organiza pe 22 februarie un eveniment special, iar primul model construit in noua era va fi prezentat oficial in luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Seat Leon Cupra R

Deocamdata nu se stie sigur despre ce model este vorba, insa cele mai multe voci vorbesc despre un viitor Ateca Cupra. O astfel de ipoteza este de luat in considerare, in contextul in care fotografii spion au surprins de cateva ori in teste un prototip care prevesteste un SUV Seat ceva mai performant.

Seat Leon Cupra R

Pe langa o suita de elemente aerodinamice si o statura sportiva, acesta ar urma sa beneficieze de un propulsor turbo de 2.0 litri, care sa transmita ambelor punti in jur de 300 de cai putere. Ulterior, fanii vor face cunostinta si cu un Leon ST Cupra R, care ar putea dispune de 335 de cai putere, storsi din acelasi propulsor.

Seat Leon Cupra R

Desi ar avea destule motive sa dezvolte un Ibiza Cupra, ca un rival direct pentru Polo GTI, oficialii Seat au declarat anul trecut ca un asemenea model nu se regaseste printre planurile de viitor ale brand-ului. In acest caz, cea mai puternica Ibiza ramane varianta pe benzina cu motor TSI de 1.5 litri si 150 de cai putere.

Seat Leon Cupra R

Seat Leon Cupra R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Seat Leon Cupra R
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 31 Ianuarie 2018