Decizie radicala luata de o mare capitala europeana. Masinile pe benzina si diesel INTERZISE din 2030

Decizie radicala luata de o mare capitala europeana. Masinile pe benzina si diesel INTERZISE din 2030
  • Din 2020 vor fi interzise masinile diesel produse inainte de 2005
  • Traficul este din ce in ce mai aglomerat
  • Speranta de viata va creste cu un an
Distribuie pe Facebook

Consiliul local din Amsterdam a decis sa interzica din 2030 circulatia masinilor cu motoare pe benzina si diesel. De anul viitor, masinile diesel produse inainte de 2005 nu vor mai putea circula in capitala oficiala a Olandei.

Chiar daca marii constructori de automobile continua sa investeasca sume importante in dezvoltarea sau perfectionarea motoarelor diesel, autoritatile vor sa le interzica iar mai multe orase europene chiar au anuntat aceasta masura radicala.

Printre acestea se numara inclusiv Frankfurt si Stuttgart, acesta din urma fiind chiar locul unde isi au sediul doi giganti din industria auto: Mercedes-Benz si Porsche. Acestor orase li se alatura acum si Amsterdam, capitala oficiala a Olandei, un paradis al biciclistilor si al soferilor de masini electrice sau hibrid.

In ciuda promovarii unui stil de viata sanatos, traficul din Amsterdam se aglomereaza din ce in ce mai mult si pe fondul iesirii Marii Britanii din UE, numeroase companii cu sediul la Londra mutandu-se incet incet la Amsterdam, traficul va fi tot mai greu de suportat.

Tocmai de aceea autoritatile pun acum piciorul in prag si anunta un set de masuri radicale. Initial, de anul viitor vor primi interdictie de circulatie masinile diesel produse inainte de 2005 iar mai apoi aceasta masura va fi extinsa gradual.

Pana in 2030, Consiliul Local intentioneaza sa interzica de tot masinile cu motoare pe benzina si diesel. Potrivit unui consilier, aceasta masura va creste speranta de viata cu un an.

"Poluarea este frecvent un ucigas tacut si reprezinta unul dintre cele mai mari pericole pentru sanatate in Amsterdam," sustine Sharon Dijksma, consilier local.

Pentru a-i incuraja pe cetateni, autoritatile anunta bonusuri pentru achizitionarea de masini electrice si locuri de parcare gratuite pentru cei care sunt dispusi sa renunte la automobilele cu motoare conventionale in favoarea unora prietenoase cu mediul inconjurator.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Mai 2019