Demonstratie de forta a politiei din California: roboti, drone, SWAT, caini si zeci de politisti pentru o Toyota Prius

Demonstratie de forta a politiei din California: roboti, drone, SWAT, caini si zeci de politisti pentru o Toyota Prius
In urma unei urmariri la viteza mare din Statele Unite, lucrurile iau o intorsatura dramatica. Soferul unei Toyota Prius conduce in viteza, avand langa ea un pasager inarmat. Greseala fatala pe care o face pasagerul este sa deschida focul asupra politistilor.
Distribuie pe Facebook

Nu e niciun secret ca politistii din Romania nu sunt cei mai echipati. Am vazut multe Logane ruginite care inca mai merg, dar care prezinta un pericol urias. Am vazut si politisti slab pregatiti, care nu au curajul sa utilizeze arma din dotare nici atunci cand sunt in pericol de moarte, amenintati de infractori. Si am vazut si zeci de agenti invartindu-se ca pisica in jurul conservei pe langa un Porsche cu un smecher in interior care nu voia sa coboare.

La polul opus, acest incident din Vernon, California, Statele Unite, ne arata cam cati bani investeste guvernul in politie, in pregatirea si in echiparea lor. In momentul in care pasagerul din acel Prius a tras asupra politistilor, lucrurile se schimba. Agentii au raspuns la randul lor cu armele din dotare si au chemat ajutoare: inca vreo 30 de autospeciale din diferite structuri, unele chiar si fara insemne. Au chemat 3 autospeciale blindate si una specializata pe dezamorsare de bombe si operatiuni speciale. Politistii au folosit un robot pentru a vedea ce face suspectul in masina, dar si o drona. Iar ca masura de siguranta, un caine K-9 care a confirmat ca suspectul era "scos din uz".

Toata aceasta demonstratie de forta are un singur scop: sa nu existe victime nevinovate. Suspectul s-a dovedit a fi un criminal care comise un omor intr-un magazin cu cateva zile inainte, asa ca politistii nu au vrut sa riste. Toata aceasta desfasurare de forte a avut, in final, un deznodamant pozitiv. Singurul ranit a fost suspectul care, odata dus la spital, a decedat in urma ranilor. Degeaba a tras el cu revolverul de mare calibru spre politistii care il urmareau, pentru ca nu a reusit sa nimereasca pe nimeni. In schimb, primii politisti care au tras spre el l-au si nimerit, pentru ca antrenamentul si-a spus cuvantul, iar politistii nu prea rateaza... In concluzie, prostia si inconstienta se plateste, uneori cu viata. Soferul, o femeie, a scapat doar cu rani usoare si a fost acuzata pentru complicitate la crima si alte acuzatii care, spre deosebire de Romania, se cumuleaza. Nu ne mira daca vom vedea o pedeapsa de vreo 480 de ani, fara drept de apel.

Distribuie pe Facebook
mai multe