Dispare frana de mana manuala. Doar Dacia si Suzuki mai ofera aceasta dotare pe toata gama de masini

Dispare frana de mana manuala. Doar Dacia si Suzuki mai ofera aceasta dotare pe toata gama de masini
  • Dispare frana de mana manuala
  • Numai Dacia si Suzuki mai ofera aceasta dotare pe toata gama de masini
  • Sunt concluziile unui studiu CarGurus
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui studiu realizat de CarGurus, doar 37% dintre automobilele noi comercializate in Marea Britanie au o frana de mana manuala.

Cutia de viteze manuala, instrumentele de bord cu design analog, comenzile fizice sau chiar... cheia cu care pornesti si opresti motorul. Sunt doar cateva dintre elementele de astazi care vor disparea din echiparea masinii de maine.

Potrivit unui studiu realizat de platforma CarGurus, sfarsitul este extrem de aproape inclusiv pentru frana de mana mecanica. Tot mai multi producatori auto trec la versiunea electrica a acestei dotari, spune sursa mentionata anterior.

Exista si o serie de cifre care insotesc afirmatia respectiva: pe piata din Marea Britanie, numai 37% dintre modelele noi scoase la vanzare ofera in continuare una dintre putinele dotari care mai aduc aminte de masinile de pe vremuri.

Si mai interesanta este insa urmatoarea concluzie: dintr-un total de 32 de producatori auto, doar doi mai monteaza o frana de mana mecanica pe fiecare model din gama: Este vorba despre Dacia si Suzuki, daca te intrebai cumva.

La polul opus avem exemple precum Audi, Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes si Porsche. Absolut toate masinile de ultima generatie comercializate de aceste sase companii de lux sunt insotite de versiunea electrica a dotarii cu pricina.

"Este oficial, moartea franei de mana se apropie pe masura ce constructorii trec la franele de parcare electronice intr-un numar urias", concluzioneaza Chris Knapman, editorul diviziei britanice a platformei CarGurus, aflata la originea studiului.

"In urmatorii cativa ani ne asteptam ca numarul masinilor scoase la vanzare cu o frana de mana traditionala sa scada si mai mult, aceasta urmand a se regasi cel mai probabil doar pe un anumit numar de modele de nisa", a adaugat jurnalistul.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Septembrie 2018