Doar un singur om de pe planeta il poate avea. Hot-hatch-ul din 1984 e unic in lume si arata diferit de tot ce ai vazut vreodata

  • Un hot-hatch cu motor V8 central si tractiune spate a fost scos zilele acestea la vanzare in Europa
  • Singurul Sbarro Super Eight are la baza modelul Ferrari 308 GTB, dar cantareste numai 800 de kilograme
  • Automobilul de 260 CP fabricat in cursul anului 1984 a "primit" un pret de 95.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Pretul de vanzare? Undeva in jurul a 95.000 de euro, cat pentru un Ferrari, Porsche sau Lamborghini la mana a doua.

Un hot-hatch cu motor V8 central si tractiune spate? Exista: se numeste Sbarro Super Eight si este creatia lui Franco Sbarro, fondatorul companiei elvetiene de tuning cu acelasi nume.

Dezvelit cu surle si trambite in cadrul editiei din anul 1984 a Salonului Auto International de la Geneva, modelul in cauza este unic in lume. Si are la baza un exemplar din seria Ferrari 308 GTB, daca iti vine sa crezi.

Sbarro Super Eight de vanzare

Sbarro Super Eight de vanzare

Pus in miscare de un benzinar aspirat cu capacitatea de trei litri, respectivul Sbarro Super Eight ofera 260 CP. Mult mai impresionanta este insa greutatea creatiei lui Franco Sbarro: ~800 kg.

O cutie manuala cu cinci rapoarte completeaza, intr-un final, fisa tehnica a hot-hatch-ului cu motor V8 central si tractiune spate. Cat despre performantele propriu-zise, se cunoaste diar viteza maxima: 220 km/h.

In ceea ce priveste partea estetica, unicul Sbarro Super Eight adopta un stil agresiv, inspirat de versiunile de strada ale masinilor de Grupa B. Si, fie acum vorba intre noi, in contrast total cu...

... ce se intampla la interior. Acolo unde pasagerii vor fi intampinati de o atmosfera total atipica pentru un astfel de automobil, cu piele cat vezi cu ochii - si aceea de culoare maronie, plus ornamente realizate din lemn masiv.

Costul conceptului Sbarro Super Eight? 95.000 de euro sau suficient cat sa bagam hot-hatch-ul cu motor V8 central si tractiune spate in aceeasi oala cu Ferrari, Porsche ori Lamborghini.

Sbarro Super Eight de vanzare

Sbarro Super Eight de vanzare

Sbarro Super Eight de vanzare

Sbarro Super Eight de vanzare

Sbarro Super Eight de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Sbarro Super Eight de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Decembrie 2019