Doi giganti isi unesc fortele. Posibil parteneriat intre BMW si Mercedes pentru dezvoltarea viitoarelor modele

Doi giganti isi unesc fortele. Posibil parteneriat intre BMW si Mercedes pentru dezvoltarea viitoarelor modele
  • BMW si Mercedes negociaza un parteneriat
  • Ar urma sa dezvolte impreuna noile generatii Seria 1 si Clasa A
  • Inginerii nu prea sunt de acord cu planurile mai marilor companiei
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai noi informatii aparute in presa germana, BMW si Mercedes-Benz negociaza semnarea unui parteneriat pentru a dezvolta pe aceeasi platforma viitoarele generatii Seria 1 si Clasa.

2019 pare sa fie anul parteneriatelor intre constructorii de automobile. Intai de toate, Ford si Volkswagen au anuntat o serie de colaborari, initial in segmentul vehiculelor comerciale si pe viitor in ceea priveste masinile autonome, pentru ca acum sa aflam despre un nou parteneriat incheiat intre doi giganti.

Este vorba despre BMW si Mercedes-Benz. Publicatia financiara Handelsblatt din Germania sustine ca a intrat in posesia unor informatii potrivit carora cei doi producatori negociaza un parteneriat tehnic prin care sa dezvolte in comun diverse platforme.

Mai exact, cei doi vor sa-si uneasca fortele pentru a dezvolta viitoarele generatii ale modelelor compacte Seria 1 si Clasa A care ar urma sa fie lansate dupa 2025. In acest fel s-ar reduce costurile de dezvoltare cu cateva miliarde de euro, doar ca negocierile inainteaza cu greu din cauza inginerilor celor doi constructori care nu impartasesc planurile sefilor de a dezvolta tehnologii impreuna.

In plus, in cadrul aceluiasi acord, BMW si Mercedes vor face inclusiv schimb de informatii cu privire la tehnologiile autonome tocmai pentru a le putea tine mai bine piept rivalilor din acest domeniu.

O alta colaborare de actualitate a bavarezilor de la BMW este cea cu Toyota, in urma careia au luat nastere noile Z4 si Supra. Cele doua sportive au fost dezvoltate in paralel, astfel ca impartasesc mai multe componente, inclusiv propulsorul de 3.0 litri turbo cu sase cilindri in linie. In cazul ambelor modele, acesta dezvolta 340 de cai putere si 500 Nm cuplu, livrati puntii spate prin intermediul unei transmisii automata cu opt trepte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Ianuarie 2019