Dotari banale care lipsesc de pe cele mai ieftine masini straine ale momentului

Dotari banale care lipsesc de pe cele mai ieftine masini straine ale momentului
Chiar daca industria auto a cunoscut o evolutie importanta in ultima perioada de timp, iar producatorii ne vorbesc zilnic despre cum masinile lor se vor conduce singure in viitorul apropiat... ei bine, inca exista anumite dotari banale, introduse acum cateva decenii, care lipsesc inclusiv in anul 2017 din echiparea standard a modelelor noi.
Distribuie pe Facebook

Multumita reglementarilor de pe piata auto europeana, o masina nu poate fi vanduta pe Batranul Continent daca nu ofera in standard dotari precum ABS, ESP sau un sistem de monitorizare a presiunii din pneuri. In plus, producatorii nu isi pot comercializa noile modele pe Batranul Continent nici daca acestea nu respecta anumite norme de poluare.

Asemeni automobilelor rulate, si in cele proaspat iesite de pe linia de fabricatie au insa unele dezavantaje. Pretul de achizitie ar ocupa un loc fruntas intr-un astfel de clasament al incovenientelor, urmat indeaproape de dotarile decente - multe de bun simt si introduse acum cateva decenii, care lipsesc in continuare de pe lista echipamentelor disponibile fara niciun cost suplimentar.

Printre acestea, se numara si urmatoarele:

  • Aer conditionat manual

In timp ce masinile de lux ofera sisteme de climatizare cu reglare automata a temperaturii pe patru zone, modelele accesibile tuturor vin uneori chiar si fara aer conditionat manual. Se intampla si in cazul versiunii de baza a modelului Peugeot 208, care ofera aceasta dotare pentru 619 euro.

  • Patru geamuri electrice

Daca producatorii premium se pregatesc sa renunte la butoanele fizice de pe bord, cei de volum inca pastreaza macaralele pentru coborarea / ridicarea geamurilor fata si / sau spate. Se intampla si in cazul versiunii de baza a modelului SEAT Leon, care ofera geamurile electrice spate pentru 217 euro.

  • Proiectoare de ceata

Cu toate ca industria auto a facut mari progrese la nivelul sistemelor de iluminare, anumite masini accesibile publicului larg nu dispun de proiectare de ceata in dotarea standard. Se intampla si in cazul versiunii de baza a modelului Renault Clio, care ofera aceasta dotare pentru 180 euro.

  • Airbag-uri laterale

Numeroase progrese s-au facut, de asemenea, si la nivelul sistemelor de siguranta, insa in timp ce unele modele, de exemplu, franeaza singure, altele nu ofera nici airbag-uri laterale. Decat dupa ce scoti din buzunare 250 euro, dupa cum se intampla in cazul versiunii de baza a modelului Fiat Tipo.

  • Jante din aliaj

Moft pentru unii, utilitate pentru altii, jantele din aliaj din echiparea standard a celor mai multe automobile accesibile publicului larg. Se intampla chiar si in cazul versiunii de baza a modelului Volkswagen Golf Facelift, care ofera aceasta dotare in schimbul sumei de 464 euro.

  • Computer de bord

Pe lista echipamentelor cu o varsta onorabila care lipsesc din dotarea standard a masinilor noi si ieftine vandute in anul 2017 se numara inclusiv computerul de bord. Se intampla si in cazul versiunii de baza a modelului Opel Astra, care ofera asa ceva pentru suma de 70 euro.

  • Bancheta spate rabatabila

Extrem de utila atunci cand ai nevoie de si mai mult spatiu de incarcare, bancheta spate rabatabila lipseste si ea de pe mai multe modele accesibile publicului larg. Se intampla si in cazul versiunii de baza a modelului Skoda Fabia, care ofera o astfel de dotare pentru 119 euro.

Asa cum precizam si cateva randuri mai sus, acestea sunt doar cateva dintre dotarile decente, normale, banale care lipsesc din echiparea standard a unor masini noi, straine si ieftine. Anumite modele accesibile publicului larg nu ofera insa in versiunea de baza nici vopseaua metalizata (340 de euro in cazul modelului Mazda2, de exemplu), oglinzile reglabile electric (433 de euro in cazul modelului Citroen C3, de exemplu), cotiera centrala fata sau instalatia audio (546 de euro in cazul modelului Ford Ka+, de exemplu).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Martie 2017