DRPCIV anunta taxe marite cu 30%. Cat scoti din buzunar pentru PERMIS si pentru certificatul de inmatriculare

DRPCIV anunta taxe marite cu 30%. Cat scoti din buzunar pentru PERMIS si pentru certificatul de inmatriculare
  • Taxa de permis a crescut cu 30% la 89 de lei
  • Cea pentru certificatul de inmatriculare este acum 49 de lei
  • Ambele au intrat in vigoare pe 17 iunie
Distribuie pe Facebook

Taxele pentru eliberarea permisului de conducere si a certificatului de inmatriculare au crescut cu 30%. Anuntul tocmai a fost facut de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Dupa ce Romania a iesit din starea din urgenta si a intrat in cea de alerta, lucrurile au inceput sa revina incet incet pe fagasul normal. Una dintre institutiile statului a carei activitate a fost afectata in toata aceasta perioada a fost Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

La inceputul lunii iunie, DRPCIV a reluat activitatea de examinare pentru obtinerea permisului auto iar cum a anuntat o majorare de 30%, respectiv 32% pentru doua taxe percepute in mod uzual: este vorba despre cea platita pentru eliberarea permisului de conducere si a certificatului de inmatriculare.

Pana acum, cetatenii trebuiau sa scoata din buzunare 68, respectiv 37 de lei dar din 17 iunie, suma a crescut la 89 de lei pentru permis si la 49 de lei pentru certificatul de inmatriculare.

Cei care au achitat taxele inainte de 17 iunie au la dispozitie 30 de zile pentru a le folosi fara sa plateasca in plus.

"Dupa expirarea celor 30 de zile, cetatenii care au achitat taxele anterior datei de 17.06.2020 vor achita si diferenta de pret existenta intre tarifele practicate pana la data de 17.06.2020 si cele in vigoare dupa aceasta data, " se arata in comunicatul de presa emis de DRPCIV.

Distribuie pe Facebook
mai multe