Dupa 38 de ani de istorie, Mercedes-ul G-Class a ajuns la exemplarul cu numarul 300.000

Dupa 38 de ani de istorie, Mercedes-ul G-Class a ajuns la exemplarul cu numarul 300.000
  • Mercedes a asamblat G-Class-ul cu numarul 300.000
  • Acesta a parasit cu putin timp in urma uzina Magna Steyr
  • La configurarea sa au contribuit si fanii acestui model
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile sarbatoreste azi exemplarul G-Class cu numarul 300.000. Acesta a parasit linia de asamblare a uzinei Magna Steyr din Austria in urma cu putin timp.

Cand vine vorba de SUV-uri legendare, Mercedes-ul G-Class se afla cu siguranta pe primele pozitii. In urma cu aproape 4 decenii, Sahul Iranului propunea construirea unui vehicul militar, extrem de capabil pe teren accidentat. Acesta a fost momentul in care a luat nastere G-Class-ul.

Mercedes G-Class cu numarul 300.000

Incepand cu anul 1979, acest model a fost oferit ca vehicul civil si a ajuns sa fie cunoscut in special datorita formei sale patratoase dar si sigurantei pe care i-o ofera pasagerilor, drept pentru care si-a castigat porecla de "The Vault" (Seiful). Cea mai buna dovada care-i atesta popularitatea sunt cifrele de vanzari care arata ca incepand cu 2012, G-Class-ul a reusit record dupa record.

Mercedes G-Class cu numarul 300.000

Acum, modelul nemtilor este din nou in lumina reflectoarelor, deoarece exemplarul cu numarul 300.000 tocmai a parasit uzina Magna Steyr din Austria. Masina in cauza este o versiune G500 finisata in albastru, cu un interior imbracat in piele neagra cu cusaturi contrastante albe, pachet Off-Road, jante negre de 16 inch, anvelope all-terrain si portbagaj pe plafon.

Mercedes G-Class cu numarul 300.000

Acest exemplar este cu atat mai special cu cat la conceperea lui au contribuit si fanii G-Class-ului, care au votat configuratia preferata pe pagina oficiala de Facebook a modelului.

Mercedes G-Class cu numarul 300.000

"G-Class-ul este produs la uzina Magna Steyr din Austria, sub supravegherea Mercedes-Benz, din 1979. Astazi, off-road-erul nostru este mai de succes ca niciodata. Asamblarea exemplarului cu numarul 300.000 este o piatra de hotar foarte impresionanta," a declarat Dr. Gunnar Guthenke, directorul diviziei de off-road din cadrul constructorului german de automobile.

Distribuie pe Facebook
mai multe