Dupa atatia ani in care au tacut, sefii acestei companii au rabufnit: "Nu facem masini plictisitoare!"

Dupa atatia ani in care au tacut, sefii acestei companii au rabufnit: "Nu facem masini plictisitoare!"
  • Toyota nu mai face masini plictisitoare, spune seful companiei
  • Declaratiile vin in contextul in care veniturile au scazut
  • Si profitul net al Toyota a avut de suferit in anul fiscal 2016
Distribuie pe Facebook

Problemele financiare cu care se confrunta Toyota i-a facut pe oficialii companiei japoneze sa iasa la rampa si sa declare ca marca nipona nu mai vinde masini plictisitoare.

Ani de zile la rand, produsele companiei Toyota au fost catalogate drept plictisitoare. Nu mai este insa cazul, potrivit lui Akio Toyoda, seful producatorului japonez de automobile.

"Anterior, au fost momente cand masinile Toyota au fost considerate 'plictisitoare' sau lipsite de caracter", a declarat de curand oficialul nipon pentru publicatia americana USA Today.

"Acum simt insa ca, din punctul de vedere al experientei la volan si design-ului, clientii nostri au inceput sa evalueze favorabil masinile noastre", a tinut apoi sa precizeze acelasi Akio Toyoda.

Declaratiile vin in contextul in care Toyota trece printr-o perioada mai putin fasta, producatorul japonez de automobile ca profiturile nete pe anul fiscal 2016 au scazut cu nu mai putin de 20.8%.

In aceeasi perioada de timp, profiturile operationale au coborat cu aproximativ 30 procente, compania condusa Akio Toyoda anuntand inclusiv o reducere a veniturilor cu 2.8%.

Potrivit primelor estimari, Toyota nu va iesi prea curand din criza, oficialii producatorului japonez de automobile asteptand ca atat veniturile, cat si profitul sa aiba de suferit inclusiv in anul fiscal 2017.

De vina pentru situatia prin care compania condusa Akio Toyoda trece in prezent sunt mai multi factori, printre care aprecierea yenului, cresterea costurilor cu dezvoltarea, dar si scaderea vanzarilor in SUA.

Daca mai conteaza, Toyota a pierdut in anul 2016 - cel calendaristic, de aceasta data, si titlul de cel mai mare producator al planetei, marca japoneza fiind depasita de Volkswagen.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Mai 2017