Dupa ce-a aflat ca i-a parat, BMW a rupt orice legatura cu conationalii de la Mercedes

Dupa ce-a aflat ca i-a parat, BMW a rupt orice legatura cu conationalii de la Mercedes
  • BMW a suspendat orice intelegere cu Mercedes
  • Acestia din urma ar fi informat autoritatile despre asa-zisul cartel
  • Cei doi giganti lucrau impreuna pentru dezvoltarea de statii de incarcare
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul bavarez de automobile a rupt orice intelegere cu conationalii de la Mercedes. Acestia din urma sunt banuiti ca au informat autoritatile despre asa-numitul cartel care tine prima pagina a ziarelor in ultimele zile.

Cei mai mari constructori de automobile din Germania, respectiv BMW, Mercedes, Volkswagen, Audi si Porsche, au intrat recent in colimatorul autoritatilor dupa ce s-a aflat despre un asa-zis cartel format din cei 5. Acestia ar fi cazut de acord ce fel de convertori catalitici sa foloseasca pentru reducerea emisiilor.

In acest fel, acestia au influentat preturile acestor convertori, inclusiv cele ale AdBlue-ului si s-au inteles asupra marimii rezervoarelor pentru aceste tratamente. BMW a recunoscut cu putin timp in urma ca intr-adevar s-au purtat unele discutii, insa ca obiectivul final era cu totul altul.

Daca initial se credea ca cei de la Volkswagen au alertat autoritatile, acum s-a aflat ca de fapt este vorba de conationalii de la Mercedes. Potrivit Reuters, in consectinta, oficialii constructorul bavarez de automobile au suspendat orice intelegere pe care brand-ul din Munchen o avea cu Mercedes. Cei doi giganti lucrau impreuna la dezvoltarea de statii de incarcare pentru vehiculele electrice si la mai multe proiecte tehnice.

Desigur, niciuna dintre cele doua parti nu a comentat aceasta ruptura, la fel cum nimeni nu a avut nimic de zis de toate acuzatiile care li se aduc. In timp ce ei sustin ca sunt nevinovati, atat Mercedes cat si BMW si Audi au anuntat rechemari voluntare in service care vizeaza masinile diesel din Europa.

Intre timp, atat Uniunea Europeana cat si autoritatile de reglementare antitrust din Germania, au anuntat ca au deschis o ancheta care sa clarifice toata aceasta debandada iscata intre unii dintre cei mai mari producatori de automobile din lume.

Distribuie pe Facebook
mai multe