Dupa ce au omorat zeci de persoane, CNAIR renunta la insulele de calmare: "Sunt construite prost!"

Dupa ce au omorat zeci de persoane, CNAIR renunta la insulele de calmare: "Sunt construite prost!"
  • CNAIR renunta la insulele de calmare
  • Cele deja existente vor fi adaptate
  • Directorul companiei recunoaste ca acestea sunt construite prost
Distribuie pe Facebook

Compania Nationala de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere a anutat ca va renunta la asa-numitele insule de calmare care si-au facut aparitia pe mai multe drumuri nationale din tara si care au provocat nenumarate accidente.

Drumurile patriei sunt pline de obstacole, fie ca ne referim la gropi, denivelari sau soferi care pur si simplu nu ar avea ce sa caute in spatele volanului. Ca si cum nu era de ajuns, in ultimii ani si-a facut aparitia o aberatie si mai mare: insula de calmare a traficului.

Acele pericole construite pe mijlocul drumurilor nationale la intrarea, iesirea sau chiar in mijlocul mai multor localitati au incurcat mai mult traficul. In plus, acestea au cauzat nenumarate accidente, iar din nefericire zeci de persoane si-au pierdut viata dupa acrosarea lor.

De cele mai multe ori, insulele erau nesemnalizate corespunzator, fie din cauza ca marcajele erau furate, fie ca erau distruse in urma accidentelor si mai apoi nu erau inlocuite.

Ei bine, acum, dupa ce ani buni a fost de neclintit, CNAIR a anuntat ca va opri realizarea acestor insule, iar pentru lucrarile in derulare vor fi modificate proiectele astfel incat insulele sa nu mai fie facute.

Stefan Ionita, directorul general al companiei a declarat ca "E clar ca sunt prost construite. Intr-adevar, se pare ca proiectul produce disconfort participantilor la trafic, neobisnuiti cu aceste masuri care veneau tocmai sa atenueze si sa nu creeze probleme. [...] De aceea conducerea CNAIR a luat decizia sa stopeze proiectul, am comandat un audit de siguranta rutiera care ne-a fost pus la dispozitie."

Cat despre cele deja existente, Ionita spune ca vor fi date niste dispozitii de santier pentru ca ele sa fie adaptate. "La iesirea din localitati, acea sicana ar trebui sa fie numai pe sensul de intrare, nu pe sensul de iesire, sa fie un semicerc," recunoaste destul de tarziu acesta.

Distribuie pe Facebook
mai multe