E primul motor pe care l-au construit dupa o pauza de 52 de ani si vor ca toata lumea sa il vada. FOTO

E primul motor pe care l-au construit dupa o pauza de 52 de ani si vor ca toata lumea sa il vada. FOTO
  • Aston Martin prezinta primul sau motor dezvoltat in-house dupa o pauza de aproximativ 52 de ani
  • Cunoscut sub numele de cod TM01, propulsorul in cauza vine cu sase cilindri in V si un sistem de supraalimentare cu doua turbine
  • Motorul de trei litri cantareste mai putin de 200 de kilograme si respecta normele de poluare Euro 7
Distribuie pe Facebook

Cunoscut sub numele de cod TM01, propulsorul in cauza vine cu sase cilindri in V si un sistem de supraalimentare cu doua turbine.

Dupa o pauza de aproximativ 52 de ani, Aston Martin a prezentat in fata lumii intregi primul sau motor dezvoltat in-house. Cunoscut sub numele de cod TM01, unde TM reprezinta initialele numelui unui fost inginer al companiei, propulsorul in cauza vine cu sase cilindri in V si un sistem de supraalimentare cu doua turbine.

Pentru moment, puterea maxima a respectivei motorizari ramane un mister, oficialii producatorului britanic de automobile preferand sa specifice, in schimb, ca unitatea cu o capacitate de trei litri cantareste mai putin de 200 de kilograme si, extrem de important de mentionat, respecta normele de poluare Euro 7.

Tot la capitolul necunoscute putem trece in revista si acele modele pe care primul motor dezvoltat in-house de Aston Martin dupa o pauza de aproximativ 52 de ani le va echipa. Singura certitudine o reprezinta noul Valhala, unde propulsorul cunoscut sub numele de cod TM01 va lucra impreuna cu un sistem hybrid.

Astfel, automobilul programat sa ajunga pe strazi incepand cu anul 2022, intr-o editie limitata la doar 500 de exemplare, va miza pe o putere maxima de aproximativ 1.000 CP, mai mult decat suficient pentru ca oficialii companiei britanice sa fie increzatori ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora...

... ei bine, nu va dura decat 2.5 secunde, in timp ce viteza de top va depasi pragul celor 350 km/h. O veste extrem de imbucuratoare pentru persoanele dispuse sa cheltuiasca un minimum de 875.000 de lire sterline pe Valhala, model dezvoltat la randul lui de inginerii Aston Martin in colaborare cu specialistii Red Bull.

Motor V6 de la Aston Martin

Motor V6 de la Aston Martin

Motor V6 de la Aston Martin

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Motor V6 de la Aston Martin
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Martie 2020