EcoBoost-ul de 1 litru al celor de la Ford ramane cel mai bun motor in categoria sa pentru 5 ani la rand

EcoBoost-ul de 1 litru al celor de la Ford ramane cel mai bun motor in categoria sa pentru 5 ani la rand
  • Motorul Ford EcoBoost de 1 litru a castigat premiul "Motorul International al Anului" la categoria sa
  • Propulsorul a intrecut alte 32 de motoare
  • Modele Ford din 72 de tari au acest motor sub capota
Distribuie pe Facebook

La desemnarea prestigiosului premiu "Motorul International al Anului," Ford a castigat premiul la categoria "Cel mai bun motor sub 1 litru" cu EcoBoost-ul de 1 litru.

Comisia formata din 65 de jurnalisti din domeniul automobilistic a ajuns la concluzia ca acest motor este cel mai bun din punct de vedere al dinamicii, performantei, economiei, rafinamentului si tehnologiei inalte.

Este pentru al cincilea an consecutiv cand constructorul american de automobile castiga acest premiu, in ciuda concurentei din ce in ce mai mari. Pentru a va face o idee, daca in 2012, in aceeasi categorie se aflau 13 alte motoare, anul acesta numarul lor a crescut la 32.

Motivul este ca incepand cu anul 2015, foarte multi producatori de masini au inceput sa dezvolte propulsoare de 1 litru, sau mai mici, cu injectie directa a carburantului.

"Motorul EcoBoost de 1 litru este un motor revolutionar si in ciudata faptului ca si altii au incercat sa ne urmeze, acesta ramane etalonul nedisputat in clasa sa, in cei cinci ani de la lansarea sa," a reclarat Joe Bakaj, vicepresedinte, Dezvoltarea Produselor, Ford Europa.

Disponibil in mai multe versiuni, de 100, 125, 140 si chiar 180 de cai putere pe masina de raliuri Ford Fiesta R2, motorul EcoBoost de 1 litru este extrem de popular, el echipand modele Ford din 72 de tari.

Tehnologia care sta la baza acestui propulsor, este folosita acum in noul motor diesel, de 2 litri EcoBlue, lansat pe Ford Transit la inceputul acestui an. Datorita unui turbocompresor cu inertie scazuta, injectie directa a carburantului si presiune ridicata, galerii integrate, si tehnologiei curea-in-ulei, acesta ofera o creste de 13% a eficientei consumului de combustibil si un cuplu inferior cu 20% mai mare.

Distribuie pe Facebook
mai multe