Este cel mai cunoscut automobil de la Skoda. Iti mai aduci aminte cand a debutat prima lui generatie?

Este cel mai cunoscut automobil de la Skoda. Iti mai aduci aminte cand a debutat prima lui generatie?
  • Skoda Octavia implineste anul acesta doua decenii de existenta
  • Numarul generatiilor lansate pana in prezent se ridica la trei
  • Cehii se lauda cu peste 5 milioane exemplare produse pana acum
Distribuie pe Facebook

2016 este un an important pentru compania Skoda, producatorul ceh de automobile aniversand doua decenii de la introducerea binecunoscutului sau model Octavia.

In timp ce clientii asteapta cu nerabdare sa afle preturile noului Kodiaq, oficialii Skoda au luat o scurta pauza de la detalierea proaspat lansatului lor SUV pentru a ne reaminti ca in 2016 se implinesc doua decenii de la introducerea modelului Octavia.

Probabil cel mai cunoscut produs al companiei din Mlada Boleslav, automobilul cu pricina a intrat in productia de serie la data de 3 septembrie 1996, avand la baza platforma generatiei cu numarul patru a compactei Volkswagen Golf.

20 de ani de Skoda Octavia

Oferit initial intr-o singura varianta de caroserie, alaturi de doua benzinare si un turbodiesel, modelul Octavia de la Skoda a fost dezvoltat pe parcursul a patru ani, proiectul primind unda verde in 1992, la circa 12 luni dupa ce marca ceha a ajuns pe mainile Grupului VAG.

Din 1998, cel mai cunoscut model al producatorului de automobile din Mlada Boleslav s-a ales si cu o versiune Combi, cumparatorii bucurandu-se un an mai tarziu inclusiv de posibilitatea de a opta pentru un sistem de tractiune AWD.

Noiembrie 2010 este data la care ultimul exemplar apartinand primei generatii Octavia a iesit pe portile fabricii Skoda, numarul unitatilor livrate in total fiind de aproximativ 1.440.000 - dintre care 970.000 de sedan-uri si 470.000 de break-uri.

20 de ani de Skoda Octavia

Cel mai cunoscut model al producatorului de automobile din Mlada Boleslav a revenit intr-o noua reiteratie acum circa 12 ani si a servit din 2004 pana in 2013. Undeva in jurul a 1.6 milioane de bucati au fost asamblate in acest timp.

Ultima generatie a Skodei Octavia a debutat in premiera mondiala la sfarsitul lui 2012 si este disponibila la vanzare atat intr-o versiune Sedan, cat si intr-o varianta Combi, alaturi de motorizari pe benzina si motorina capabile sa livreze pana la 230 CP.

Introdus pe piata in urma cu exact doua decenii, cel mai cunoscut model al producatorului de automobile din Mlada Boleslav a depasit cinci milioane de exemplare construite in Cehia, Rusia, Kazakhstan, India si China.

20 de ani de Skoda Octavia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze 20 de ani de Skoda Octavia
mai multe