Este panica mare la Volkswagen. Omul care a desenat noul Touareg a plecat la o alta companie din industria auto

Este panica mare la Volkswagen. Omul care a desenat noul Touareg a plecat la o alta companie din industria auto
  • Tobias Suhlmann a plecat de la Bugatti la Aston Martin
  • Germanul este recunoscut in special pentru VW Arteon si Touareg
  • Acesta va conduce departamentul de design exterior
Distribuie pe Facebook

Printre cele mai reusite proiecte ale designerului Tobias Suhlmann se numara inclusiv inlocuitorul vechiului (Passat) CC, in speta modelul Arteon.

Soc in industria auto germana. Grupul Volkswagen l-a pierdut zilele acestea pe omul care a desenat noul Arteon si generatia cu numarul trei a celebrului Touareg. Tobias Suhlmann a plecat la Aston Martin, acolo unde ii va lua locul lui Miles Nurnberger in pozitia de sef al departamentului de design exterior.

In ultimul an, Tobias Suhlmann a condus departamentul de design exterior al companiei Bugatti. Acesta l-a inlocuit pe Sasha Selipanov, omul care a desenat inlocuitorul vechiului Veyron, in speta modelul Chiron - plecat din Grupul Volkswagen in 2016, pentru un post in cadrul Genesis, divizia de lux a Hyundai.

La Aston Martin, Tobias Suhlmann va fi mult mai ocupat decat a fost la Bugatti, producatorul britanic de automobile planuind sa introduca cinci produse noi in urmatoarea perioada de timp. Printre acestea, si primul crossover din istoria de peste un secol a marcii, ce ar putea fi comercializat sub brandul Lagonda.

Revenind la proiectele anterioare ale lui Tobias Suhlmann, tinem sa reamintim ca inlocuitorul vechiului (Passat) CC porneste in Romania de la 34.824 de euro. In versiunea de baza, modelul Arteon combina o motorizare 2.0 TDI de 150 CP cu un sistem de tractiune fata si o cutie manuala oferita alaturi de sase rapoarte.

De cealalta parte, generatia cu numarul trei a celebrului Volkswagen Touareg este disponibila la vanzare la preturi incepand de la 49.111 euro. Varianta entry-level a SUV-ului german se lauda cu un motor V6 TDI de trei litri si 231 CP, care lucreaza impreuna cu o transmisie automata in opt trepte de viteza si sistemul 4Motion.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Mai 2018