Este sfarsitul unei ere. Legendara masina germana a iesit din productia de serie dupa mai bine de 25 de ani

Este sfarsitul unei ere. Legendara masina germana a iesit din productia de serie dupa mai bine de 25 de ani
  • Este sfarsitul unei ere
  • Legendara masina germana iese din productia de serie dupa mai bine de 25 de ani
Distribuie pe Facebook

Ultimul exemplar asamblat gazduieste sub capota - in compartimentul motor, o unitate 2.0 TFSI.

Industria auto a mai pierdut o stea: oficialii companiei Audi au anuntat, de curand, ca au pus capat productiei celebrului TT. Prin urmare, o traditie veche de 25 de ani a luat sfarsit.

Exemplarul final, cu numarul 662.762, este un TTS Coupe finisat in nuanta Chronos Gray, ce gazduieste sub capota - in compartimentul motor, o unitate turbo cu patru cilindri, plus capacitatea de 1.984 de centimetri cubi, pe benzina.

Aceeasi versiune de performanta TTS, cu 320 de cai putere pe ambele punti, se mai putea lauda atat cu o transmisie in sapte rapoarte, cu dublu ambreiaj. Cat si cu un 0 - 100 de kilometri pe ora in 4.5 secunde.

De-a lungul celor 25 de ani, compania Audi a oferit modelul TT in multiple savori si configuratii - lista cu optiuni culminand cu un TT RS livrat alaturi de un total de cinci cilindri, plus o capacitate de 2.480 de centimetri cubi pentru 400 CP.

Prin urmare, eterna problema a sprintului de la 0 la 100 km/h isi gasea rezolvarea, cu pedala de acceleratie la podea, in 3.7 secunde. Performanta demna de un Audi R8, mai mult sau mai putin surprinzator.

La momentul actual, exista trei scenarii diferite pentru viitorul popularului Audi TT - niciunul insa confirmat oficial: o relansare sub forma de sportiva complet electrica, o refolosire a numelui pe un vehicul diferit, o renuntare completa la acest model.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Decembrie 2023