Este sfarsitul unei ere. Motivul pentru care Volkswagen a decis sa incheie productia modelului Golf GTI

Este sfarsitul unei ere. Motivul pentru care Volkswagen a decis sa incheie productia modelului Golf GTI
  • Volkswagen incheie productia actualului Golf GTI
  • De vina pentru aceasta situatie este noul test de consum
  • Compania germana continua sa vanda modelul Performance
Distribuie pe Facebook

Compania germana nu va renunta insa si la versiunea Performance, oferita alaturi de o motorizare 2.0 TSI cu 245 CP sub capota.

Urmand a intra in vigoare chiar la inceputul lunii septembrie, noul test de consum mai face o victima printre automobilele de inalta performanta ale producatorilor europeni. De-aceasta data este vorba despre modelul Volkswagen Golf GTI, la care germanii vor renunta definitiv - pana la aparitia generatiei cu numarul opt, evident.

Intre timp, adeptii hot-hatch-ului din Wolfsburg vor fi indemnati sa se indrepte catre varianta Performance, care gazduieste in compartimentul motor o unitate turbo de doi litri si 245 CP. Cel putin la momentul de fata, compatibilitatea cu norma WLTP putand lasa propulsorul in cauza fata fara cativa dintre caii de acum.

Printr-o astfel de situatia a trecut modelul Golf R, care va reveni in showroom-urile companiei Volkswagen alaturi de "doar" 300 CP - de la 310. La fel se va intampla si cu spaniolul Leon Cupra 300, noul test de consum obligandu-i practic pe inginerii SEAT de a cobori puterea maxima a aceleiasi motorizari 2.0 TSI cu 10 CP, la 290 CP.

Totodata, standardul WLTP a lovit, cu opriri temporare sau definitive de productie, si alte automobile, precum Audi SQ5, BMW M3 ori Peugeot 308 GTI. Dupa cum precizam si anterior, unele dintre acestea vor primi anumite modificari pentru a nu afecta vanzarile, in timp ce altele nu vor reveni decat intr-o generatie viitoare...

Cat despre actualul Volkswagen Golf, hot-hatch-ul producatorului din Wolfsburg va fi lansat pana la sfarsitul anului si intr-o versiune GTI TCR. Inspirata de modelul care concureaza in seria Touring Car Racing, varianta cu pricina va adopta sub capota o unitate turbo de doi litri si 290 CP, potrivit oficialilor companiei germane.

Volkswagen Golf GTI si GTI Performance

Volkswagen Golf GTI si GTI Performance

Volkswagen Golf GTI si GTI Performance

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Golf GTI si GTI Performance
mai multe