Este sfarsitul unei ere. Renault a produs pentru ultima oara aceasta masina

Este sfarsitul unei ere. Renault a produs pentru ultima oara aceasta masina
  • Este sfarsitul unei ere
  • Renault a produs pentru ultima oara aceasta masina
Distribuie pe Facebook

Numarul exemplarelor comercializate pe Batranul Continent a scazut pur si simplu dramatic, de la un maxim de 34.344 - in 2016, la doar 8.025, performanta inregistrata in urma cu doi ani.

Segmentul destinat berlinelor de dimensiuni medii a mai pierdut de curand - acum cateva zile, aparent, un nou reprezentant de seama. Este vorba, mai precis, despre primul Renault Talisman din istorie - care a parasit definitiv, in ultima saptamana a lunii trecute, linia de asamblare, de aceeasi soarta avand parte si versiunea break.

Motivul aflat la baza respectivei decizii are legatura, oarecum inutil de mentionat, si cu vanzarile masinii proiectate pentru a concura cu VW Passat - numarul unitatilor livrate clientilor din Europa scazand de la un maxim de 34.344, in 2016, la numai 8.025, performanta inregistrata in urma cu doi ani.

Renault Talisman Facelift

Acesta, dar si succesul nemarginit al SUV-urilor sunt indeajuns pentru ca Renault sa nu ia in calcul - momentan, lansarea unui urmas direct pentru primul Talisman din istorie. Prin urmare, iubitorii de berline vor avea la dispozitie - similar amatorilor de break-uri, doua optiuni: fie se multumesc cu un Megane, fie trec pe o alta marca.

Prezentat publicului larg in urma cu mai bine de sase ani si trecut printr-un facelift minor la inceputul lui 2020, concurentul lui VW Passat a fost disponibil la vanzare in numeroase versiuni de motorizare - printre care si o varianta cu 225 de cai, pusa in miscare de unitatea de 1.8 litri de pe Alpine A110.

De altfel, primul Renault Talisman din istorie si-a mai intampinat cumparatorii si in compania unor dotari imposibil de ignorat - precum faruri cu matrice de LED-uri ori display central de 9.3 inch. Aceeasi masina se mai putea lauda - printre altele, si cu instrumente de bord digitale, cu instalatie audio Bose, insertii de piele Nappa etc.

Renault Talisman Facelift

Renault Talisman Facelift

Renault Talisman Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Renault Talisman Facelift
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 10 Martie 2022