Este vedeta incontestabila a nemtilor de la Audi. A4 implineste un sfert de secol si peste 7.5 milioane produse

Este vedeta incontestabila a nemtilor de la Audi. A4 implineste un sfert de secol si peste 7.5 milioane produse
  • Implineste 25 de ani de la prima intrare in productie
  • A fost comercializat in peste 7.5 milioane de exemplare
  • Este cel mai vandut model Audi
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile celebreaza 25 de ani de la lansarea primului A4. In tot acest timp, modelul din Ingolstadt a fost produs in peste 7.5 milioane de exemplare fiind totodata si cel mai vandut Audi.

Dezvoltarea Audi-ului A4 a inceput in 1988 iar sase ani mai tarziu nemtii prezentau lumii intregi versiunea de productie. Modelul german a fost dezvoltat pe platforma B5 a gigantului Volkswagen, pe care o impartea cu un al model celebru si anume Passat.

Audi A4

Vorbim despre un sedan/break care putea fi comandat inclusiv cu tractiune integrala quattro, o "dotare" care lipsea cu desavarsire din gama rivalului sau de moarte, BMW-ul Seria 3 E36.

Audi A4

A4 a fost indragit rapid de clienti astfel ca dupa numai un an a devenit cel mai popular model din gama Audi, fiind comercializat in 272.052 de unitati. In prezent, A4 este cel mai bine vandut model al brand-ului din Ingolstadt si cel mai popular model Audi in Germania si China.

Audi A4

Nemtii celebreaza acum 25 de ani de la lansarea primei generatii A4, timp in care peste 7.5 milioane de clienti din intreaga lume au optat pentru acest model in defavoarea rivalilor din segment.

Audi A4

"De un sfert de secol, A4 simbolizeaza cele patru cercuri ca niciun alt model. Iese in evidenta prin tehnologia de ultima ora in segmentul premium mediu, dar si prin tehnologiile inovatoare folosite in procesul de productie," sustine Albert Mayer, directorul uzinei Audi de la Ingolstadt.

Audi A4

Anul trecut, Audi a vandut 344.586 de unitati A4, acest model fiind asamblat in prezent la patru uzine: Ingolstadt si Neckarsulm, ambele in Germania, si Changchun (China) si Aurangabad (India). Acestea din urma se ocupa de productia modelului destinat pietei din Asia.

Audi A4

Audi A4

Audi A4

Audi A4

Audi A4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Audi A4
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Mai 2019