Exista numai 63 in lume, iar una poate fi a ta. Masina japoneza nu s-a vandut niciodata in Europa

  • O Mazda Miata Roadster Coupe Type S e de vanzare in Asia
  • Numai 63 de astfel de masini exista in lumea intreaga
  • Pretul de achitizie se ridica la echivalentul a 33.698 de euro
Distribuie pe Facebook

Una dintre cele numai 63 de unitati Miata Roadster Coupe Type S comercializate de Mazda pe piata din Japonia a fost scoasa zilele acestea la vanzare, pentru echivalentul sumei de 33.698 de euro.

Mazda Miata, simpatica decapotabila lansata pe piata acum trei decenii, in cursul anului 1989, a avut parte la un moment dat si de o versiune cu plafon fix. Este un detaliu mai putin cunoscut, probabil si din pricina disponibilitatii limitate.

Pornind de la generatia cu numarul doi a legendarei sportive cu tractiune spate, varianta Miata Roadster Coupe a fost vanduta doar in Japonia, in numai 179 de unitati. Aparent, clientii au avut de ales intre patru niveluri diferite de echipare.

Una dintre masinile respective a fost comercializata alaturi de indicativul Type S, in compania unui propulsor de 1.8 litri si 158 de cai putere. Inutil de mentionat, livrarea valorilor maxime catre roti se facea exclusiv printr-o cutie manuala.

Din cele numai 179 de unitati Mazda Miata Roadster Coupe despre care discutam anterior, doar 63 au ajuns in familia Type S. Fabricat in cursul anului 2004 si cu 49.000 de kilometri in bord, unul dintre acestea a fost scos de curand la vanzare.

Nota de achizitie se ridica la 398.000 de dolari Hong Kong, echivalentul a 33.698 de euro. Ca o comparatie, ultima generatie porneste in Romania de la 20.190 de euro (soft-top), in timp ce modelul RF costa cu aproape 6.000 de euro mai mult.

Revenind la vechea Mazda Miata Roadster Coupe, sportiva japoneza cu tractiune spate este cu 10 kilograme mai grea comparativ cu versiunea decapotabila. Este insa si mai dinamica, multumita plusului de rigiditate conferit de plafonul fix.

Mazda Miata Roadster Coupe Type S

Mazda Miata Roadster Coupe Type S

Mazda Miata Roadster Coupe Type S

Mazda Miata Roadster Coupe Type S

Mazda Miata Roadster Coupe Type S

Mazda Miata Roadster Coupe Type S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Mazda Miata Roadster Coupe Type S
mai multe