Faceti cunostinta cu Jack, noul concept autonom al celor de la Audi

Faceti cunostinta cu Jack, noul concept autonom al celor de la Audi
  • Audi prezinta un nou concept autonom pe baza modelului A7
  • Jack stie sa imite comportamentul uman in spatele volanului
  • Acesta arata un “respect” mai mare pentru ceilalti soferi
Distribuie pe Facebook

Inginerii de la Audi au dezvoltat un nou sistem autonom care incorporeaza acum capabilitatea de autoinvatare si l-au denumit simplu: “Jack.”

Noul concept autonom dezvoltat de producatorul german Audi este bazat pe modelul A7 si este capabil, printre altele, sa imite comportamentul uman in spatele volanului.

Inginerii din Ingolstadt arata ca una dintre diferentele majore intre acest nou sistem si celelalte concepte auntonome este faptul ca arata un “respect” mai mare pentru ceilalti participanti la trafic.

Inainte sa ridicati din spranceana si sa va intrebati ce am vrut sa spunem prin acel respect, trebuie sa stiti ca datorita noului sistem autonom, masina lasa un spatiu mai mare atunci cand depaseste un camion, semnalizeaza schimbarea benzii atunci cand se apropie de marcaj si accelereaza sau pune frana pentru a face loc celorlalti.

Audi A7 JackAudi A7 Jack

Audi A7 Jack

Totul este posibil datorita prezentei mai mari a inteligentei artificiale in software-ul masinii si a unor procesoare foarte performante care “citesc” mediul inconjurator si ii permit calculatorului sa anticipeze comportamentul celorlalti soferi.

De asemenea, Audi lucreaza impreuna cu Guvernul german la dezvoltarea unor sisteme care sa imbunatateasca circulatia masinilor pe drumuri si autostrazi.

Producatorul din Ingolstadt va folosi autostrada A9 pentru a-si testa masinile autonome in conditii reale si a experimenta tehnologii prin care automobilul va putea interpreta semnele rutiere.

Tot datorita acestei “comunicari” dintre masina si sosea, autoturismul va putea folosi banda de urgenta daca este permis la momentul respectiv sau va putea sti daca este vreun accident in fata.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Audi A7 Jack
mai multe