Fara accidente cu pietoni

Fara accidente cu pietoni
Un copil sare in plina strada, fara sa se asigure, in fata masinii pe care o conduci sau in care te afli. Acesta este visul urat al oricarui sofer, vis pe care il dorim sa nu se transpuna in realitate.
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la BMW au mers mai departe si in colaborare cu cateva institutii de cercetare au dezvoltat un sistem numit Car-2-X Communication (EMULETT), care te fereste de astfel de situatii neprevazute, asemanatoare celei expuse mai sus.


Mecanismul cu pricina presupune stabilirea unei comunicatii intre masina si pieton, biciclist, roller etc., acestia din urma urmand a purta un transmitator radio ce ar putea fi integrat in rucsac, telefon mobil, stick de memorie, MP3 sau MP4, dupa cum evolueaza tehnologia. Dispozitivul ar trebui sa avertizeze atat soferul, cat si pietonul, chiar daca acesta este ascuns de vreun obstacol (masina, zid) in legatura cu iminenta unui accident. Iar daca soferul nu raspunde, facand astfel manevre de evitare a accidentului, atunci se doreste ca in viitorul apropiat sistemul cu pricina sa poata lua pe cont propriu decizia de a frana autovehiculul.


Si nu, transmitasorul nu va emite acelasi semnal pe toata perioada vietii sale, codul acestuia schimbandu-se la intervale regulate, astfel incat purtatorul lui sa nu poata fi urmarit de cine stie cine, iar legile privind protecţia datelor personale să fie respectate.


Statisticile arată că 40% dintre accidentele fatale de pietoni se petrec deoarece soferii nu vad persoanele respective decat cu cateva momente inainte de impact. Potrivit datelor din 2006 ale Oficiului Federal de Statistica din Germania, 48% dintre pietonii intre 6 si 14 ani care sunt loviti de masini, se angajeaza in traversari fara a se asigura inainte.


Pe 6 mai proiectul AMULETT va fi prezentat specialistilor din industria de profil cu ocazia unui eveniment ce va include si o demonstratie practica.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Fara accidente cu pietoni
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Aprilie 2009