Fii cu ochii pe vitezometru. Noile radare ale Politiei te vor masura de la cel putin un kilometru

Fii cu ochii pe vitezometru. Noile radare ale Politiei te vor masura de la cel putin un kilometru
  • Politia Rutiera vrea sa cumpere 50 de radare cu laser noi
  • Acestea vor inregistra viteze de pana la 320 de km/h
  • Viteza va putea fi masurata de la cel putin 1 kilometru
Distribuie pe Facebook

Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca vrea sa cumpere 50 de radare laser care sa detecteze viteze de pana la 320 de km/h si sa functioneze la distante de cel putin un kilometru.

In viziunea Politiei Romane, prevenirea accidentelor si educarea soferilor se face cu ajutorul radarului. De multe ori ti-e dat sa-i vezi prin santuri, ascunsi in spatele caselor sau prin boscheti, doar doar prind un sofer care circula cu 65 in loc de 50 de km/h, sau cu 200 in loc de 130 pe autostrada. Adevarul este ca la ce drumuri avem, soferii care indraznesc sa circule cu o viteza mai mare decat cea legala ar trebui premiati pentru curaj.

Prinderea si sanctionarea acestor vitezomani a devenit litera de lege printre angajatii Politiei Rutiere, de aceea IGPR a anuntat ca vrea sa-i doteze pe agenti cu echipamentele potrivite. Mai exact, Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat lansarea unei licitatii pentru achizitionarea a 50 de radare cu unde laser.

Acestea vor trebui sa fie capabile sa inregistreze viteze de pana la 320 de km/h, in timp ce distanta maxima de masurare trebuie sa fie de cel putin 1.000 de metri. Potrivit caietului de sarcini, statul este dispus sa plateasca 2.45 milioane de lei plus TVA pentru aceste radare, iar ofertele vor fi deschise in 2 mai.

Castigatorul trebuie sa livreze aparatele in cel mult 8 luni, urmand ca acestea sa intre in dotarea Politiei Romane cel mai probabil in luna ianuarie a anului viitor. Colac peste pupaza, eroara maxima tolerata a radarelor trebuie sa fie de +/- 2 km pentru viteze de cel mult 100 de km/h, asa ca nu ii vei mai putea pacali pe acesti "gardieni" ai soselelor.

Comisiile de specialitate din Parlament dezbat deocamdata un proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier. Potrivit uneia dintre masuri, soferii opriti pentru viteza excesiva vor putea fi amendati numai daca au fost avertizati in prealabil ca traverseaza o zona in care exista radare.

Distribuie pe Facebook
mai multe