Finalizat in proportie de 85%: primul CIRCUIT la standarde europene din Romania este la Targu Mures

Finalizat in proportie de 85%: primul CIRCUIT la standarde europene din Romania este la Targu Mures
  • Circuitul Mures Ring este gata in proportie de 85%
  • Are o lungime totala de 3,7 kilometri si 11 boxe duble
  • Este primul circuit din Romania construit la standarde europene
Distribuie pe Facebook

Complexul "Transilvania Motor Ring", sau cu alte cuvinte primul circuit din Romania construit la standarde europene, este finalizat in proportie de 85%. Acesta masoara 3,7 kilometri si este pozitionat aproape de Aeroportul International Transilvania de langa Targu Mures.

Motorsportul a luat amploare in Romania, insa degeaba ai pasionati si doritori care vor sa faca ceva in acest domeniu, daca nu ai circuite care sa poata gazdui fel de fel de competitii sportive. Incet, dar sigur, au inceput sa apara si acestea, iar cele mai bune exemple sunt Motorpark Romania si Academia Titi Aur, cel mai complex autodrom din Europa.

Complexul "Transilvania Motor Ring"

Acum, un nou circuit este pe cale sa rasara in Transilvania, sau mai exact la cativa kilometri de Targu Mures, pe teritoriul localitatilor Ungheni si Sanpaul. Acesta poarta numele de "Transilvania Motor Ring", iar contractul pentru realizarea lui a fost semnat in mai 2010.

Complexul "Transilvania Motor Ring"

Valoarea proiectului este de 58,13 milioane lei si pe langa construirea circuitul de viteza, "primul din Romania construit la standarde europene", cu o lungime totala de 3,7 kilometri, vizeaza si cateva lucrari aferente, precum drumul de acces DJ 151B, lucrari de protectie si siguranta, 11 boxe duble, tribuna si desigur, parcari.

Complexul "Transilvania Motor Ring"

Din nefericire, lucrarile au batut pasul pe loc o buna perioada de timp, insa din iunie 2016, acestea au fost reluate, iar asa cum poti vedea in aceste imagini, acum circuitul este gata in proportie de 85%.

Complexul "Transilvania Motor Ring"

In urma cu doua saptamani, Consiliul Judetean Mures a derulat o licitatie care a avut ca obiect intocmirea unui studiu de oportunitate privind concesionarea intregului complex.

Complexul "Transilvania Motor Ring"

Valoarea estimata a contractului este de 128.990 de lei, iar in caietul de sarcini se mentioneaza ca "Administrarea infrastructurii construite in cadrul proiectului se poate realiza in diverse moduri, din care amintim: infiintarea la nivelul CJM a unui Serviciu de administrare a domeniului public, avand ca obiect de activitate administrarea complexului 'Transilvania Motor Ring', infiintarea unei societati avand ca unic actionar UAT Judetul Mures, care va avea ca obiect de activitate administrarea complexului, sau concesionarea complexului catre o societate comerciala, care va fi desemnata in urma unei proceduri de achizitie publica."

Complexul "Transilvania Motor Ring"

Sursa foto si video: Lucian Filip si Asociatia Pro Infrastructura

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Complexul "Transilvania Motor Ring"
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Octombrie 2017