Fix in ziua in care sute de taximetristi protesteaza, Uber anunta ca lanseaza taxiuri zburatoare in 2020

Fix in ziua in care sute de taximetristi protesteaza, Uber anunta ca lanseaza taxiuri zburatoare in 2020
  • Uber anunta lansarea unor taxiuri zburatoare in 2020
  • Informatia vine de la directorul de produs al americanilor
  • Acestea vor fi folosite initial numai in Dallas si Dubai
Distribuie pe Facebook

Directorul de produs din cadrul Uber tocmai a anuntat ca americanii care au revolutionat industria ride sharing-ului intentioneaza sa lanseze taxiuri zburatoare in 2020. Acestea urmeaza sa fie introduse in premiera in Dallas si Dubai.

Uber a pornit ca o idee revolutionara si a ajuns sa fie mijlocul de transport preferat de milioane de clienti din toata lumea, in detrimentul taxiurilor si a transportului public. Asa cum era de asteptat, acest fenomen nu a fost primit deloc bine si nici nu este vazut bine de taximetristi, care de-a lungul anilor au organizat diverse actiuni si proteste impotriva acestui serviciu pe care ei il considera ilegal.

Taxiuri zburatoare Uber

Cel mai recent este in plina desfasurare in Bucuresti, unde un numar foarte mare de taximetristi suparati ca aceasta aplicatie le fura clientii (cu rasetele ironice de rigoare) protesteaza in fata cladirii Guvernului. Desigur, acestia isi racesc gura degeaba iar pe mai marii companiei americane nici ca-i intereseaza, acestia tocmai anuntandu-si urmatorul proiect inovativ.

Taxiuri zburatoare Uber

Mai exact, directorul de produs, Jeff Holden, a anuntat ca Uber intentioneaza sa lanseze mai multe taxiuri zburatoare in 2020. Pentru inceput acestea vor fi oferite numai in doua orase de pe Glob (Dallas si Dubai), vor fi de dimensiuni mici, 100% electrice, vor putea ateriza si decola vertical, si mai presus de toate, vor fi extrem de silentioase.

Taxiuri zburatoare Uber

Partea si mai buna este ca, potrivit estimarilor, pretul per mila se asteapta sa fie de aproximativ 1.32 dolari, urmand ca ulterior acesta sa scada si mai mult.

Taxiuri zburatoare Uber

Pentru a le dezvolta, Uber va colabora cu nume mari din industria aeronautica, IT, energetica si imobiliara. Spre exemplu, Hillwood Properties va construit patru "vertiporturi" in Dallas (locurile de aterizare/decolare a taxiurilor), specialistii de la ChargePoint vor pune la punct reteaua de puncte de incarcare iar cei de la Bell Helicopter, Aurora, Pipistrel, Mooney si Embraer vor dezvolta taxiurile zburatoare propriu-zise.

Taxiuri zburatoare Uber

Compania americana planuieste sa demonstreze avantajele acestor aparate cu ocazia evenimentului The World Expo 2020 din Dubai, unde acestea vor fi folosite pentru transportul diferitelor personalitati si membrii ai presei.

Taxiuri zburatoare Uber

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Taxiuri zburatoare Uber
mai multe