Ford Fiesta schimba prefixul. Modelul constructorului american implineste 40 de ani.

Ford Fiesta schimba prefixul. Modelul constructorului american implineste 40 de ani.
  • Ford Fiesta celebreaza 40 de ani de cand a iesit pentru prima oara pe portile fabricii
  • Ajuns la a 6-a generatie, modelul constructorului american va fi inlocuit in viitorul foarte apropiat
  • Pentru a marca evenimentul, Ford va prezenta la Goodwood Festival of Speed cea mai puternica versiune a modelului, Fiesta ST200.
Distribuie pe Facebook

Mare sarbatoare mare in familia Ford, dupa ce modelul Fiesta implineste 40 de ani, 6 generatii, cu a 7-a pe drum, si milioane de unitati vandute de-a lungul timpului.

Fordul Fiesta a luat nastere in 1972 sub numele de proiect "Bobcat", dupa ce Henry Ford II a fost de acord ca producatorul american sa dezvolte acest model. Varianta finala a fost desenata de Tom Tjaarda de la cunoscuta casa de design Ghia, iar proiectul a fost aprobat pentru a intra in productie in anul 1973.

Ford Fiesta

In anul 1976 lumea facea cunostinta cu prima generatie de Fiesta, oferita in exclusivitate in varianta cu 3 usi si construita in uzinele europene Ford. Desi modele actuale au luat proportii, prima generatie avea doar 3.5 metri lungime, cam cat un Smart ForFour.

Modelul a aparut ca un raspuns la Renault 5 si Fiat 127, si purta sub capota motoare de 957, 1,117, 1298 si 1,597 cmc, in functie de varianta. Acestea erau conectate la o cutie de viteze manuala in 4 trepte.

Ford FiestaFord Fiesta

In ultimii 40 de ani, Fiesta a evoluat mult, fiind acum produsa in uzine din Europa, China, Brazilia, Rusia, in variante hatchback cu 3, 5 sau chiar sedan cu 4 usi.

Actuala generatie a modelului a servit "patria" timp de 8 ani, iar acum merita o pensionare cu surle si trambite.

Ford FiestaFord Fiesta

Pentru a marca un eveniment atat de important, Ford a anuntat ca va prezenta un Fiesta ST200 la celebrul Goodwood Festival of Speed, spre sfarsitul acestei luni. Aceasta va fi cea mai puternica Fiesta produsa vreodata cu ai sai 197 de cai putere.

Ford Fiesta

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ford Fiesta
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Iunie 2016