FORD pune lumea pe jar. Americanii au patentat o motorizare care poate revolutiona MUSTANG-ul

FORD pune lumea pe jar. Americanii au patentat o motorizare care poate revolutiona MUSTANG-ul
  • Ford a inregistrat o cerere de patent
  • Este vorba despre un V8 acompaniat de doua motoare electrice
  • Unitatile electric angreneaza puntea fata
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a inregistrat o cerere de patent pentru o motorizare V8 hibrida la autoritatile competente de peste Ocean. Aceasta s-ar putea regasi in oferta viitoarei generatii Mustang.

Cea de-a sasea generatie Mustang a marcat debutul celebrului muscle car american si pe piata din Europa. Totodata, aceasta a adus in gama de motorizari pentru prima data in istoria acestui model un propulsor turbo.

Este vorba despre unitatea EcoBoost de 2.3 litri, destinata pietelor unde taxele si impozitele aplicate masinilor nu sunt deloc prietenoase cu buzunarul clientilor. Aici putem incadra unele tari din Europa si, de ce nu, China.

Cerere patent Ford

A fost un soc pentru fanii inraiti ai acestui model, insa un soc peste care s-a trecut foarte repede. Dovada sta si faptul ca Ford-ul Mustang este si acum cea mai bine vanduta masina sport la nivel global.

Dar din cate se pare, modificarile prin care trece legendarul muscle car american nu se opresc aici. Ford tocmai a inregistrat o cerere de patent pentru un motor V8 hibrid care s-ar putea regasi pe viitor chiar si sub capota Mustang-ului, relateaza presa auto de peste Ocean.

Cerere patent Ford

Potrivit documentului, motorul V8 propulseaza puntea spate si este acompaniat de doua motoare electrice care angreneaza puntea fata, astfel ca vorbim despre un vehicul cu tractiune integrala. Totodata, unitatea cu combustie interna ar urma sa integreze si un motor-generator care sa alimenteze motoarele electrice si sa reduca astfel sarcina bateriei sau bateriilor standard.

Reprezentantii Ford nu au confirmat zvonurile potrivit carora acest sistem hibrid cu tractiune integrala va fi regasit in gama actualului Mustang, insa stim deja ca americanii se pregatesc sa lanseze un Mustang Hybrid anul viitor. Totusi, potrivit declaratiilor anterioare ale mai marilor companiei, acesta va avea cel mai probabil motorul de 2.3 litri turbo si o unitate electrica.

Cerere patent Ford

Asadar, singura varianta plauzibila ramane ca de-abia viitoarea generatie Mustang sa fie disponibila (si) cu aceasta motorizare hibrid si tractiune integrala. Acum ramane de vazut ce ganduri au americanii de la Ford cu noul Mustang.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Ianuarie 2019