Ford se gandeste sa renunte definitiv la viitorul Focus RS500. Uite aici motivele

Ford se gandeste sa renunte definitiv la viitorul Focus RS500. Uite aici motivele
  • Ford ar putea abandona lansarea lui Focus RS500
  • Americanii nu cred ca un asemenea proiect va insemna o afacere buna
  • Acestia te tem si de faptul ca un asemenea model ar pune in umbra Mustang-ul GT
Distribuie pe Facebook

Potrivit ultimelor zvonuri, constructorul american Ford se gandeste serios sa abandoneze ideea lansarii unei variante hardcore a modelului Focus, botezata RS500.

Cu ceva timp in urma, imediat dupa lansarea celei mai noi generatii al Focus-ului RS, mai multi reprezentanti Ford sustineau ca daca va exista cerere, se gandesc serios sa dezvolte o versiune hardcore, botezata RS500.

La aparitia primelor fotografii spion cu ceea ce parea a fi exact aceasta versiune, zvonurile au inceput sa para din ce in ce mai credibile, mai ales ca anuntau intrarea in productie a noului model la inceputul anului 2017.

Dar acum, in ciuda vanzarilor excelente inregistrate de Focus-ul RS, surse apropiate britanicilor de la Autocar sustin ca americanii se gandesc serios sa renunte la ceea ce ar fi putut fi cel mai puternic hot-hatch al momentului.

Pe de o parte, constructorul din Dearborn, Michigan nu crede ca un asemenea proiect ar avea sanse mari de izbanda, iar pe de alta parte, au intampinat mai multe probleme in a-l integra in gama actuala. Mai exact, specialistii constructorului american se tem ca lansarea unui Focus RS500 ar putea pune in umbra noul Mustang GT.

Acestora din urma li se alatura si reteaua de dealeri Ford din Statele Unite ale Americii, acolo unde Mustang-ul se vinde ca painea calda, si care nu stiu daca introducerea unui hot-hatch ar fi o idee buna.

Americanii au luat in considerare si construirea unei versiuni destinate exclusiv pietei europene, implicit mai ieftina. Dar, ideea a fost abandonata rapid, din cauza temerilor ca brand-ul RS si-ar pierde din esenta.

Daca tot suntem la capitolul RS, trebuie sa va spunem ca acesta va primi un nou membru, dupa aparitia unor zvonuri care indica faptul ca Ford pregateste un Fiesta RS. Acesta ar urma sa debuteze la finalul lui 2018, si sa nu aiba mai mult de 250 de cai putere sub capota.

Distribuie pe Facebook
mai multe